Aant. autostoeltjes: 1151
 • Doe de Autostoeltje Test!

  Klik op de blauwe knop om te beginnen

  checkIn 8 vragen de perfecte autostoel voor uw kindje
  checkBinnen 1 minuut de uitslag
  checkVolledig gratis
  checkEr worden geen gegevens gevraagd
  checkDirect de voordeligste prijs online
  check
  (Kies minimaal 1 of meerdere kleuren.)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Autostoeltjes

Een Autostoeltje koopt u niet alleen zodat uw kindje comfortabel kan zitten. U koopt een autostoeltje natuurlijk ook omdat u wilt dat uw kindje zo veilig mogelijk in de auto zit. Misschien lijkt het gemakkelijk om een autostoeltje te kiezen maar er zijn nogal wat verschillende modellen op de markt. Al deze kinderautostoelen hebben specifieke kenmerken en om deze allemaal vergelijken is een heel karwei. Zoekt u een stoeltje in een specifieke categorie, bent u alleen op zoek naar een zitverhoger of zoekt u een specifieke i-Size autostoel. Gelukkig is er Wooki.nl. Met de Wooki Autostoeltje test vindt u gemakkelijk en snel het perfecte autostoeltje voor uw kleintje.

Autostoel Groepen

Als u op zoek bent naar een autostoeltje dan komt u vaak de term “groep” tegen. Er bestaan namelijk 4 autostoeltje groepen. Autostoel Groep 0 is voor de allerkleinste onder ons. Deze autostoelen zijn voor kinderen van 0 tot 13 kilo. Deze autostoeltjes zijn vaak voorzien van een draagbeugel zodat u uw kindje gemakkelijk vanuit de auto mee kunt nemen. Autostoel Groep 1 is voor de oudere kinderen van 9 tot 18 kilo. Deze stoelen hebben geen draagbeugel meer maar kunnen vaak nog wel in slaapstand worden gezet. De autostoelen uit groep 1 zijn vaste autostoelen die in de auto blijven staan. De autostoelen uit autostoel groep 2 en autostoel groep 3 zijn voor de grote kinderen met een gewicht van 15 tot 36 kilo. Deze autostoelen hebben vaak armsteuntjes en een verstelbare hoofdsteun. Maar ook gewone zitverhogers vallen in deze categorie.

IsoFix Autostoel

IsoFix, de naam zelf verklapt al een klein beetje wat een isofix autostoeltje precies is. IsoFix is internationaal systeem om snel en veilig het autostoeltje in de auto te bevestigen. Veel auto’s beschikken namelijk over isofix bevestigingspunten welke zich tussen de rugleuning en het zitvlak van de achterbank bevinden. Deze bevestigingspunten zijn direct aan de carrosserie van de auto gemonteerd. Als u de autostoel bevestigd via isofix dan is zit deze dus vele malen steviger vast dan via de autogordel. IsoFix bestaat uit 2 bevestigingshaken waar u de autostoel inschuift. Dit is echter niet alles. Er is een 3e isofix bevestigingspunt in de vorm van een poot voor de autostoel of via een band over de achterleuning. De autostoel moet met alle 3 de isofix punten bevestigd worden, anders is deze niet veilig bevestigd en kan deze voorover kieperen. Let op tijdens het kopen van een isofix autostoeltje. Niet ieder isofix autostoeltje past zomaar ik iedere isofix auto. Er bestaan universele isofix autostoeltjes welke in elke isofix auto passen maar er zijn ook niet-universele autostoeltjes. Kijk goed naar bijgeleverde informatie voor welke auto’s deze stoeltjes geschikt zijn.

isofix

i-Size Autostoel

i-sizeNaast IsoFix is er een nieuwe standaard op de markt genaamd i-Size. De i-Size autostoelen maken gebruik van de IsoFix bevestigingshaken maar niet iedere IsoFix auto kan zomaar een i-Size autostoeltje bevestigen. Let er dus wel voor dat uw auto i-Size ready is. De i-Size bevestigingstechniek is anders dan die van isofix, maar ook het gebruik op zich is anders. Zo kunnen kinderen niet meer vooruit kijken maar worden ze achteruit geplaatst. Achteruit vervoerd worden is voor iedereen (en in het bijzonder kinderen) veiliger. Mocht er iets gebeuren dan is de impact op de nek een stuk minder belastend dan wanneer men vooruit vervoerd wordt. I-Size autostoelen worden ook getest op de zijwaartse impact van een botsing. Globaal gezien zijn er 3 soorten i-Size autostoelen. De eerste is verplicht tot 71 cm en 15 maanden. Dit type autostoeltje wordt achterstevoren geplaatst. De tweede is voor oudere kinderen welke ook naar voren geplaatst kan worden. Dan bestaat er ook nog een combinatie i-Size autostoel. Deze kan zowel naar achteren als naar voren geplaatst worden. I-Size autostoelen zijn net als IsoFix autostoelen gemakkelijk en snel te bevestigen.

Maxi Cosi

maxi-cosi
Maxi Cosi is bijna een synoniem voor een autostoeltje. Als je zegt “pak jij even de Maxi Cosi uit de auto” dan weet iedereen dat je refereert aan een autostoeltje ongeacht of het werkelijke merk Maxi Cosi is of niet. Dit komt waarschijnlijk omdat Maxi Cosi al meer dan 30 jaar producten ontwikkeld om kinderen veilig in de auto te vervoeren.

Maxi Cosi is ontstaan in Helmond in de 70er jaren. In 1984 introduceerde Maxi-Cosi het eerste autostoeltje speciaal voor baby’s. In die periode waren er nog geen veiligheidsvoorschriften en de autogordel was ook nog niet verplicht. Revolutionair dus! Maxi Cosi is al diverse malen in de prijzen gevallen en de CabrioFix (i.c.m. de Easyfix Base) zijn (als enige autostoeltje ooit) door de consumentenbond bekroond met 5 sterren.

Momenteel is Maxi Cosi onderdeel van Juvenile products welke weer onderdeel is van Dorel Industries. Dorel Industries is een Canadees bedrijf welke bestaat sinds 1962 en zich richt op het ontwerpen en ontwikkelen van babyproducten, fietsen, recreatieve producten en huishoud artikelen. Overige bekende merken van Dorel Industries zijn Safety 1st, Quinny en Bébé Confort.

Momenteel zijn er heel wat (meer dan 30) verschillende modellen. Hieronder bespreken we de meest toonaangevende modellen.

Type Aantal slaapstanden Draaibaar Zijwaardse bescherming Wasbare bekleding Gordel Omschrijving
Maxi Cosi Axiss 8 Ja Ja Ja 3-punts autogordel De Maxi Cosi Axiss is gemaakt voor gebruikersgemak en comfort. De Axiss is speciaal voor kinderen van 9 tot 18 kilo. Het mooie aan de Maxi Cosi Axiss is dat hij draaibaar is. Uw kindje wordt steeds zwaarder en dus is het in en uit de auto halen een steeds grotere klus. Doordat de autostoel gedraaid kan worden kunt u uw kindje vele malen gemakkelijker in de Maxi Cosi Axiss zetten. De autostoel is zeer veilig en voldoet aan de wettelijke eisen. De bekleding is zacht en comfortabel. De Maxi Cosi Axiss kent 8 ligstanden. Kortom een hele complete en fijne kinderstoel.
Maxi Cosi Cabriofix 0 Nee Ja Ja 3-punts autogordel De Maxi Cosi Cabriofix is speciaal gemaakt voor de allerkleinste tot 13 kilo. De Maxi Cosi Cabriofix heeft een zeer solide frame met extra aandacht op de zijwaartse bescherming. De hoofdsteun is verstelbaar en voorzien van heerlijke voering. Daarnaast beschikt de Maxi Cosi Cabriofix over een zonneklep en is hij veilig middels IsoFix te monteren. Een zeer veilige autostoel die door de consumentenbond (als enige kinderstoel ooit) is gewaardeerd met 5 sterren.
Maxi Cosi Pearl 5 Nee Ja Nee 3-punts autogordel Voor kinderen van 9 tot 18 kilo heeft Maxi Cosi de Pearl autostoel. Deze autostoel moet aangeschaft worden incl. het IsoFix onderstel. Dit is meteen ook het grote minpunt van deze autostoel. Toch zorgt het IsoFix systeem ervoor dat u de autostoel gemakkelijk en zeer veilig kunt plaatsen. De autostoel is voorzien van een 3-punts gordel en leverbaar in diverse kleuren (ondanks zijn naam). De zijwaartse bescherming is aanwezig en de autogordel en hoofdsteun zijn gelijktijdig te verstellen.
Maxi Cosi Priori 4 Nee Ja Ja 5-punts autogordel De Maxi Cosi Priori staat bekend als een zeer betaalbare autostoel met veel voordelen. Uiteraard is de Maxi Cosi Priori voorzien van de hoogst mogelijke veiligheid standaarden. Hij is voorzien van een 5-punts autogordel en beschikt over een goede zijwaartse bescherming. De Maxi Cosi Priori is voor kinderen van 9 tot 18 kilo en beschikbaar in diverse kleuren. De stoel beschikt over 4 comfortabele slaapstanden en een speciale functie om gemakkelijk de autogordels aan en uit te doen.
Maxi Cosi Rodi 0 Nee Ja Ja 3-punts autogordel De Maxi Cosi Rodi is een autostoeltje voor de grotere kinderen van 15 tot 36 kilo (12 jaar). Doordat de stoel mee moet groeien is de rugsteun en hoofdsteun verstelbaar. De Maxi Cosi Rodi is volledig voorzien van zijwaartse bescherming en een 3-punts autogordel. De bekleding is verwijderbaar en wasbaar en het fijne aan deze stoel is dat het een echte lichtgewicht is en dus gemakkelijk te verplaatsen is. De Maxi Cosi Rodi is een hele fijne autostoel voor grotere kinderen.
Maxi Cosi Tobi 5 Nee Ja Ja 3-punts autogordel Als u op zoek bent naar een echt peuterstoeltje dan is de Maxi Cosi Tobi een hele goede keuze. Deze fijne autostoel is voor kinderen v.a. 9 maanden tot 4 jaar. Het fijne aan deze autostoel is dat deze voorzien is van het openstaande gordelsysteem voor het gemakkelijk bevestigen van de gordel. De afstelling van deze autostoel is zeer gemakkelijk omdat de hoofdsteun en gordel tegelijkertijd af te stellen zijn. De Maxi Cosi Tobi is voorzien van 5 slaapstanden en past in vrijwel alle auto’s.

Overige merken:

Natuurlijk zijn er naast Maxi-Cosi nog heel wat overige bekende fabrikanten van autostoeltjes. Hieronder bespreken we de belangrijkste:

Chicco Autostoel
chicco-logoChicco is een merk welke we veel terugzien in babywinkels. Chicco wordt verkocht in meer dan 120 landen en bestaat al sinds 1958. In 1958 Cavaliere del Lavoro Pietro Catelli. Om de verjaardag van zijn zoon Enrico (liefkozend Chicco) te vieren gaf hij zijn bedrijf de naam “Chicco”. Momenteel is Chicco in handen van zijn 3 kinderen waaronder Enrico en is het bedrijf onderdeel van Artsana. Chicoo heeft zijn eigen onderzoekscentrum voor kinderen van 0 tot 3 jaar en maakt een breed scala aan babyproducten. Chicco’s goede reputatie, verleden en research centrum maken Chicco autostoeltjes fantastisch. Veilig en comfortabel. Chicco zijn slogan is niet voor niets “Wherever there’s a baby”!

Cybex Autostoel
cybex-logo-150Cybex is een Duitse onderneming welke in 2014 gefuseerd is met Goodbaby International Holdings Limited. Beide bedrijven stellen design, innovatie en veiligheid op de eerste plaats. Om deze reden zijn de Cybex autostoeltjes uniek in hun uitstraling en veiligheid. Een bekend autostoeltje van Cybex is de Sirona welke naar achteren geplaatst is om de impact van de klap bij een eventuele botsing in de nek te voorkomen. Cybex maakt naast autostoeltjes ook kinderwagens en buikdragers. Daarnaast beschikt Cybex over hun eigen veiligheidscentrum waar u ook als ouder vragen kunt stellen en geholpen wordt om de veiligheid van uw kleintje te waarborgen.

Graco Autostoel
graco-logo-80Graco is op de Nederlandse markt een onbekend merk maar is de laatste jaren wel in opkomt. Graco is gestart in 1942 door Russell Gray and Robert Cone in Philidelphia en bestaat dus al heel wat jaren. Graco is opgericht als Graco Metal Products en produceerde machines en auto onderdelen. Het eerste babyproduct van Graco was de Graco Swyngomatic (een babyschommel). De schommel was zo’n succes dat Graco zijn kennis en kunde volledig richtte op babyproducten. Graco heeft heel veel successen gehad en wordt in vrijwel alle landen verkocht. Graco autostoeltjes zijn solide, stevig en ademen kwaliteit.

Lief Autostoel
lief-150Lief is een babymerk welke we allemaal kennen. Lief is een echt Nederlands merk en is een relatief jong merk. Lief bestaat sinds 2005. Lief is begonnen met het fabriceren van mooie babykleding. Lief babykleding is authentiek en springt eruit door zijn simpelheid, kleurstelling en fijne stof. Deze trend zet Lief ook door in zijn autostoelen. Lief heeft een klein maar mooi assortiment autostoelen waarbij ook de stof en opdruk het meest opvallende is. Een Lief Autostoel herken je meteen. De Lief autostoelen zijn prijstechnisch goed betaalbaar en zijn goedgekeurd voor de Nederlandse mark en voldoen dus aan alle strenge veiligheidsvoorschriften.

Nania Autostoel
nania-logo-150Nania biedt autostoelen welke betaalbaar zijn. De Nania autostoelen beginnen al v.a. 50 euro en dat is een groot verschil met b.v. de Maxi Cosi autostoelen. Nania is een Frans bedrijf welke hun autostoelen in Europa laat produceren door de Team-Tex groep. Nania bestaat al ruim 30 jaar en produceerd dagelijks meer dan 20.000 eurostoelen. Nania maakt ook autostoelen voor Prenatal en Mama’s&Papa’s. Naast autostoeltjes produceert Nania ook kinderwagens waarin ze dezelfde filosofie doortrekken. Goedkoop en goed. Daar houden wij Nederlanders toch van!

Recaro Autostoel
recaro-logo-150Recardo autostoelen zijn hele speciale autostoelen. Als er een autostoel in een racewagen zou moeten dan zou je zeker voor een Recardo autostoel kiezen. Recardo bestaat al meer dan 100 jaar en dat zie je terug. De Recardo autostoelen zijn ontworpen met de hoogste mate van comfort in het achterhoofd. Zelfs de instap modellen beschikken over geavanceerde veiligheidsspecificaties als ASP (Advanced Side Protection), verstelbare hoofdsteun en zijn ze te verkrijgen met IsoFix. De veiligheidsgordels zijn prachtig en praktisch weggewerkt en de stoelen zijn voorzien van koudschuim. Het prachtige design past perfect in een sportieve wagen. U betaald iets meer voor een Recardo autostoel maar u haalt daarmee wel het neusje van de zalm in huis!

Romer Autostoel
romer-logo-150Romer bestaat al sinds de jaren 70 en is dus al vele jaren actief. Alle kennis die ze opdoen stoppen ze terug in hun producten, en dat zie je. Romer helpt mee met het opstellen van veiligheidsnormen, mede ontwikkelen aan wet- en regelgeving m.b.t. de eisen van kinderzitje en het mede ontwikkelen van de nieuwe I-Size norm (opvolger van IsoFix). Romer stond ook aan de wieg van de IsoFix norm en het unieke anti-kantel systeem. Romer helpt de normen te bepalen en die veiligheid zit verwerkt in hun producten. Romer is onderdeel van “Britax” en is van origine een Duitse ondernemer. Momenteel vinden we Romer producten over de gehele wereld terug en hebben ze maar liefst 9 hoofdlocaties in 4 continenten. Romer autostoeltjes zijn mooi vormgegeven en hebben hoge design eisen welke het comfort van uw kindje ten goede komen. Met een Romer autostoel heeft u altijd een goede autostoel te pakken. Duitse degelijkheid, mogen we wel zeggen!

Autostoeltjes Test

De Wooki Autostoeltje Test helpt u bij het zoeken naar de juiste autostoel. In minder dan 2 minuten stellen we u een paar simpele vragen. U antwoorden geven ons systeem voldoende informatie voor het uitzoeken van de perfecte autostoel. De geboden autostoelen matchen met uw wensen en zijn ook nog eens gesorteerd op prijs. Als u de Wooki Autostoeltje Test doet bent u niet alleen verzekerd van de beste autostoel maar ook nog eens van de goedkoopste online aanbieder. Als u op zoek bent naar een nieuwe autostoel en u heeft geen zin om zelf alle autostoelen te vergelijken gebruik dan de Gratis Wooki Autostoel Test.