Aant. babydragers: 452
 • Doe de Babydrager Test!

  Klik op de blauwe knop om te beginnen

  checkIn 5 vragen de perfecte babydrager voor u
  checkBinnen 2 minuten de uitslag
  checkVolledig gratis
  checkEr worden geen gegevens gevraagd
  checkDirect de voordeligste prijs online
  check
  (U kunt meerdere mogelijkheden selecteren.)
  (U kunt meerdere merken selecteren.)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Babydrager Kopen

Wilt u een Babydrager kopen, maar weet u nog niet of u een buikdrager of rugdrager wilt? Of twijfelt u nog tussen een draagzak of draagdoek? Via onze Wooki test wordt het kiezen heel gemakkelijk. Binnen een aantal vragen weet u precies welke babydrager u moet bestellen.

Soorten Babydragers

Er zijn verschillende soorten babydragers op de markt. Zo zit een buikdrager aan de voorkant en wordt een rugdrager als een soort rugzak aan de achterkant gedragen. Sommige babydragers zijn verstelbaar, zodat u hem precies op maat kunt verstellen. Het grote voordeel van een babydrager is dat u uw handen vrij kunt gebruiken en uw baby handsfree mee kunt dragen. Naast het verschil van dragen zit er ook nog een verschil in het materiaal. Zo is een draagdoek van stof gemaakt en worden met name veel gebruikt voor kleine baby’s. Sommige draagdoeken zijn rekbaar, maar kunnen bijvoorbeeld ook geweven zijn. Naast het dragen op de buik of op de rug kunnen sommige modellen ook op de heup gedragen worden. Een draagzak is niet rekbaar en wordt meestal pas gebruikt bij een leeftijd van minimaal 1 jaar. Er zijn ook nog een Ringsling of Mei Tai modellen die daar tussen in zitten.

Draagdoek baby

Een draagdoek is een babydrager die direct vanaf de geboorte gebruikt kan worden. U kunt een draagdoek op verschillende manieren dragen. Zo wordt de doek vaak op de buik gedragen, maar het is ook mogelijk om deze op de rug te dragen of zelfs aan de zij. Waarbij het kindje in een draagzak rechtop gedragen wordt, ligt het kindje in een draagdoek en is vaak wat ontspannender. Daarbij wordt het kindje dicht tegen het lichaam van de ouder gedrukt, waardoor de baby de warmte en de hartslag voelt. Hierdoor wordt het kindje vaak wat ontspannender en ervaart hij/zij een veiliger gevoel. Een draagdoek moet je knopen en zeker in het begin zal dit nog niet meevallen. Vaak is het even een handigheid om de doek zo te knopen dat het kindje er goed in ligt en hij ook lekker draagt.

Draagzak baby

In tegenstelling tot een draagdoek kan een draagzak niet direct naar de geboorte gebruikt worden. Pas vanaf 3 maanden kunt u de draagzak gebruiken voor uw kindje. Dit komt, omdat uw kleintje in de draagzak een zittende houding heeft. In een draagdoek ligt de baby, waardoor deze al vanaf de geboorte gebruikt kan worden. Daarbij zit het kindje altijd in een vaste positie. Zorg er dus voor dat uw kindje zijn/haar beentjes kan strekken, voordat u het kindje gaat vervoeren in een draagzak. Je kunt ook een draagzak en een draagdoek uitproberen en kijken waar het kindje zichzelf het fijnste in voelt. Wilt u een klein kindje vervoeren met een draagzak, dan kunt u eventueel ook nog een verkleinkussen erbij bestellen, zodat het kindje wat hoger uitkomt. Een draagzak is zeer eenvoudig te verstellen en hoeft niet geknoopt te worden, zoals dat bij een draagdoek het geval is. In een draagzak kunt u uw kindje zowel op de buik als op de rug dragen.

Draagdoek Draagzak
Direct vanaf de geboorte te gebruiken Pas vanaf 3 maanden
Liggend gedragen worden Rechtop gedragen worden
Dicht tegen het lichaam Vaste positie
Veilig gevoel door hartslag en stem Makkelijker in het gebruik
Lastig te knopen Eenvoudig te verstellen
Vaak wat warmer Sluit met clips of klittenband
Voor buik-, rug- en heupdragen Wat stoerder

Ringsling

Naast een draagdoek en een draagzak, is er ook nog een ringsling. Een Ringsling is een asymmetrische babydrager die zowel op de heup of buik gedragen kan worden. Deze ringsling is te herkennen aan de 2 ringen, waardoor je het draagdoekenstof moet halen. Het stuk stof is tussen de 170 centimeter en 200 centimeter lang en draagt heel comfortabel, omdat de stof volledig om uw lichaam gewikkeld zit. Het kan wel wat belastend voor je rug zijn, daar waar de ringsling asymmetrisch gedragen wordt, maar over het algemeen is het een prettige draagwijze. Het kindje kan op 2 manieren in de ringsling, namelijk met het gezichtje naar u gericht of met het gezichtje van u af. Heeft u een nieuwsgierig kindje, dan kunt u de baby laten rondkijken door het gezichtje van u af te laten kijken. Een ringsling is snel in elkaar gemaakt, is direct geschikt vanaf de geboorte en is erg comfortabel!

Mei Tai draagdoek

Een Mei Tai heeft geen ingewikkelde knoopconstructie, zoals bij een draagdoek en ook geen gespen die bij een draagzak gebruikt wordt. Daarbij geeft een Mei Tai een prima ondersteuning aan uw kindje, want deze draagdoek ondersteund uw kindje op de heupjes, rug en schouders. De doek is erg duurzaam en kan vanaf baby tot kleuter (leeftijd: 0 t/m 3) gedragen worden tot een draagvermogen van plusminus 15 kilo. Ga je een Mei Tai kopen, dan heeft u de keuze uit zeer veel verschillende kleuren en modellen. De prijzen beginnen vanaf plusminus 70 Euro en kunnen oplopen tot zo’n 120 Euro, afhankelijk van het merk Mai Tai. Een Mai Tai draagdoek kan op 3 verschillende manieren gedragen worden, namelijk als buikdrager, rugdrager en heupdrager.

Voorgevormde drager, rekbare draagdoek of geweven draagdoek?

Naast de meest gangbare draagdoeken, zijn er ook nog een aantal minder bekende modellen. Zo is de voorgevormde babydrager een variant van de Mei Tai, maar dan met riempjes in plaats van bandjes. Deze soft structured carrier (SSC) is zowel op de buik als rug te dragen en is ergonomisch gevormd. Een andere variant is de rekbare draagdoek. Dit model is ideaal geschikt voor pasgeboren baby’tjes die nog vrij licht zijn. Een rekbare babydrager bevat ruim 5 meter stof en wordt altijd op de buik gedragen. Deze doek is niet geschikt voor oudere kindjes, aangezien de doek onvoldoende steun biedt. De geweven draagdoek is niet rekbaar en kan zowel op de buik, rug als heup gedragen worden. Een geweven draagdoek is haast altijd van biologisch materiaal gemaakt en is kwalitatief zeer hoogstaand en duurzaam.

Merken babydragers

Er zijn verschillende merken babydragers op de markt, waarbij ieder merk eigen modellen, uitvoeringen en kleuren gebruikt. Hieronder de bekendste merken babydragers opgesomd.

Tula
Tula
Elke babydrager van Tula kan zowel als rugdrager als buikdrager gedragen worden en kan met een optioneel verhogingskussentje voor pasgeboren baby’tjes gebruikt worden. Verder zit op iedere Tula babydrager een voorzak waar u kleine spulletjes in mee kunt nemen. Verder zijn Tula babydragers handgemaakt in 100% Öko-Tex Standard katoen. Tula biedt naast standaard babydragers ook ringsling modellen aan en geweven babydragers. Tula is één van de beste merken babydragers, maar tevens ook een prijzige. Zo kunt u een Tula babydrager kopen vanaf €120,- tot zo’n €145,-. Tula biedt 2 verschillende versies aan, namelijk de Standard Baby Carrier en de Toddler Carrier. Het merk komt oorspronkelijk uit Polen, maar is nu gevestigd in Californië.

Bykay
Bykay
ByKay is opgericht door Kay Poelen die zelf ervaren heeft hoe handig een babydrager is. Het probleem destijds was dat er weinig hippe, mooie babydragers op de markt waren en kwalitatief vaak ook onder de maat. Daarom besloot Kay zelf een babydrager te naaien. Vanuit de zolderkamer heeft Kay Poelen nu een wereldwijde afzet en een groot bedrijf op haar naam staan. De babydragers zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

 • Geweven draagdoeken
 • Rekbare draagdoeken
 • Mei Tai Classic
 • Mei Tai Deluxe
 • SSC Classic
 • SSC Deluxe
 • Ringsling
 • AQUA sling
 • AQUA draagdoek

Het leuke van ByKay is dat je naast de standaard collectie ook zelf uw eigen draagdoek kunt ontwerpen. Zo loopt u altijd met een originele persoonlijke draagdoek rond. Ook kun je eventueel een draagdoek lenen, zodat u er zelf geen hoeft te kopen. ByKay draagdoeken worden in Nederland geproduceerd en zijn van een hoogwaardige kwaliteit en eenvoudig in de wasmachine te wassen. Ook ontvangt u bij iedere draagdoek een handleiding, zodat u precies weet hoe deze werkt.

Of u nu heerlijk gaat wandelen of bijvoorbeeld rondom huis loopt, een Bykay draagdoek houdt uw kindje altijd bij uw zijde. Naast babydragers biedt ByKay ook nog allerlei accessoires aan, waaronder mutsjes, bandana’s en bijvoorbeeld tassen.

Manduca
Manduca
Manduca draagzakken zijn erg ergonomisch en flexibel! Zo beschikken Manduca babydragers over een zitverkleiner, zodat kleine baby’s al meegenomen kunnen worden die later eventueel verwijderd kan worden als het kindje wat groter wordt. Daarnaast beschikt Manduca over een verstelbare rugpand. Het Duitse merk gebruikt meestal biologische producten voor de ontwikkeling van babydragers en zijn volledig wasbaar. In de Manduca babydrager zit uw kindje in de kikkerhouding (M-houding) en is erg handzaam. De meeste ouders verkiezen een babydrager van Manduca zelfs boven het gebruik van een kinderwagen. Helaas zitten de prijzen van deze babydragers rond de 100 Euro.

Boba
Boba
Een Boba draagzak zijn in 3 verschillende series te koop met ieder hun eigen prijskaartje. Het instapmodel is de Boba Wrap, vervolgens komt de Boba Air en het topmodel is de Boba Carrier. Het bedrijf bestaat sinds 2007 en is opgericht door Elizabeth en Robert Antunovic. De Boba 4G is wellicht het bekendste model uit de series.

Voor baby’s die net geboren zijn, is de Boba Wrap geschikt, waarbij de Boba Carrier en de Air weer meer geschikt zijn voor baby’s van 15 tot 20 kilo. Voor dagelijks gebruik zijn de wrap en de carrier ideaal geschikt en als u de Boba babydrager af en toe gebruikt, is de Air een goede keuze.

Babybjorn
Babybjorn
Babybjorn bestaat al sinds 1961 en vindt haar oorsprong in Zweden. Het bedrijf is opgericht door Björn Jakobson en is nog steeds de CEO van het bedrijf. Babybjorn heeft haar babydragers ingedeeld in de volgende series:

 • Draagzak One Air
 • Draagzak One
 • Draagzak We Air
 • Draagzak We
 • Draagzak Miracle
 • Draagzak Original

Een Babybjorn draagzak is te herkennen aan haar parallelle lijnen en zijn er in vele modellen, kleuren en uitvoeringen. De draagzak One en de draagzak We hebben vanuit het Hip Dysplasia Institute (IHDI) een erkenning gekregen dat ze de juiste ondersteuning geven aan uw kindje.

Naast draagzakken heeft Babybjorn ook nog andere producten in haar assortiment, waaronder wipstoeltjes, wiegjes en bijvoorbeeld luiertassen.

Ergobaby
Ergobaby
Ergobaby heeft draagzakken in de series “Four Position 360”, Original, Performance, Organic en designer en is opgericht door Karin Frost en bestaat al sinds 2003. Naast draagzakken en draagdoeken, biedt Ergobaby ook accessoires, zoals bijvoorbeeld een handig verkleinkussen. Ergobaby levert babydragers die zeer ergonomisch zijn voor uw kleintje en zijn erkent als heupgezonde producten vanuit het Hip Dysplasia Institute (IHDI).

Chicco
Chicco
Chicco is een bekend speelgoedmerk, maar bieden naast speelgoed ook babydragers. Het bekendste model is de Chicco Buikdrager Go die zeer eenvoudig aanpasbaar is. Ook kan het kindje in 2 verschillende houdingen zitten en geeft de buikdrager een optimaal comfort. Chicco bestaat al meer dan 60 jaar en proberen bij te dragen aan het geluk van kinderen.

Babylonia
Babylonia
Bij de Babylonia Baby Carriers worden alleen verantwoorde materialen gebruikt en voelen zeer zacht aan. Babylonia biedt verschillende soorten babydragers aan, waaronder ringslings, meitai’s en gebreide draagdoeken. Babylonia biedt de series Tricot-Slen Organic, Tricot-Slen Cool, BB-SLING, BB-TAI, BB-SLEN en Tri-Cotti aan, waarbij bij iedere serie duidelijke instructies worden meegeleverd en zijn gemakkelijk aan te doen.

Stokke
Stokke
Stokke probeert de band tussen ouder en kind te versterken en bieden diverse producten aan, zoals kinderwagens, autostoeltjes en babydragers. Het bekendste model van Stokke is de Stokke MyCarrier buikdrager die ergonomisch, verstelbaar en, zowel op de buik als rug gedragen kan worden.

Ergonomische draagzak

Er zijn zowel ergonomische draagzakken als niet-ergonomische draagzakken op de markt. Osteopaten en kinderfysiotherapeuten zijn enthousiast over ergonomische babydragers, aangezien dit beter voor de gewrichten en de wervelkolom van het kindje is. In een ergonomische draagzak wordt de baby in de M- houding gedragen, dat wil zeggen: bolle rug, beentjes zijn opgetrokken en gespreid met knietjes hoger dan de billen. Een nadeel van een ergonomische draagzak is dat het kindje niet met het gezichtje naar voren gedragen kan worden. Er is dus maar 1 houding mogelijk.

10 gouden babydrager tips

 • Let goed op de leeftijd van uw kindje en koop een draagdoek die past bij de leeftijd van uw kindje.
 • Lees van tevoren goed de handleiding, zodat u weet hoe u de babydrager moet knopen/klikken. Dit kan vaak best een uitdaging zijn.
 • Is uw partner groter of juist kleiner dan uzelf, let er dan op dat de drager van formaat te verstellen is.
 • Probeer altijd een aantal verschillende babydragers, zoals een ringsling of een rugdrager uit, voordat u een babydrager gaat kopen.
 • Het is handig als de babydrager in de wasmachine kan. Let hierop bij de aanschaf van de babydrager.
 • Gaat u een draagzak kopen, zorg er dan voor dat deze aan de NEN-EN 13209-2 norm voldoet.
 • Heeft u een krappe beurs, kijk dan ook eens bij de tweedehands babydragers en controleer deze goed, voordat u koopt.
 • Heeft u een kindje dat te vroeg geboren is, let dan goed op en ben extra voorzichtig bij het dragen van een babydrager!
 • Let op de temperatuur van uw baby in de babydrager. Zo kan het in de babydrager al snel te warm worden.
 • Controleer regelmatig of de draagdoek nog goed geknoopt zit en pas deze aan waar nodig!

Heerlijk wandelen zonder moeite

Wilt u uw kindje heerlijk dichtbij u hebben in huis of tijdens kleine wandelingen, dan is een babydrager ontzettend handig. Let er wel op dat uw kindje vrij kan ademen in de babydrager en loop in het begin niet al te grote rondes. Heeft u een voorkeur voor een bepaalde kleur of zoekt u misschien een specifiek merk, zoals Amazonas, Babylonia, ByKay of Manduca, dan kunt u dat tijdens de babydrager test aangeven. Doe de babydrager test en kom erachter welke babydrager het beste bij u past!

Babydragers in de test: