Aant. babyfoons: 228

Babyfoon Kopen

Wilt u een Babyfoon kopen, maar weet u nog niet welk model? Zorg voor een optimale beveiliging voor je kindje en monitor alles nauwkeurig. Uiteraard kun je allerlei babyfoons gaan vergelijken of direct de duurste babyfoon kopen die beschikbaar is, maar het is beter om te kijken wat u nodig hebt in uw desbetreffende situatie! Via onze babyfoon test worden babyfoons gezocht aan de hand van uw situatie. Zoekt u bijvoorbeeld een babyfoon met camera of bijvoorbeeld een babyfoon die werkt op lange afstanden? Bent u op zoek naar een Alecto babyfoon of bijvoorbeeld een Philips? Bekijk hieronder meer verschillen!

Hoe werkt een babyfoon?

Voor veel mensen is het wel bekend hoe een babyfoon werkt, maar voor degene die zo’n apparaat toch ingewikkeld vinden, leggen we u kort uit hoe een babyfoon werkt. Het principe is zeer eenvoudig. Meestal wordt een babyfoon geleverd met 2 losse units, een ouderunit en een babyunit. De babyunit plaats je op de babykamer en ontvangt het geluid wat uw kindje maakt via de ingebouwde microfoon. Dit geluid wordt doorgestuurd naar de ouderunit die u bijvoorbeeld beneden wegzet of op uw slaapkamer. Via de luidspreker op de ouderunit ontvangt u het geluid en kunt u uw kindje precies horen. Meestal kunt u het volume op de ouderunit regelen. Ook kunt u een babyfoon kopen met bijvoorbeeld 2 ouderunits, zodat u ze in meerdere ruimtes kunt plaatsen.

Babyfoon met camera

De meeste mensen kennen een babyfoon als een ouderunit met babyunit die geluid kunnen overdragen, maar tegenwoordig zijn er steeds meer babyfoons die ook beelden kunnen verzenden. Zo kunt u uw kindje zowel horen als zien. Dit is nog veiliger, want zo kunt u ook controleren of uw kindje nog goed in het bedje ligt. In veel babyfoons met camera zit een sensor, waardoor de beeldscherm enkel aangaat als er een beweging gedetecteerd wordt. Wilt u meerdere kindjes tegelijk monitoren, kunt u ook bij veel modellen nog een extra camera-unit aanschaffen. De meeste babyfoons met camera’s gebruiken DECT technologie, maar u kunt natuurlijk ook een Wifi Babyfoon gebruiken door uw smartphone of tablet als babyfoon om te toveren.

DECT babyfoon of PMR

Dat een babyfoon veilig moet zijn en een goed bereik moet hebben, is vanzelfsprekend. Analoge babyfoons worden tegenwoordig bijna nooit meer verkocht. Tegenwoordig zijn het meestal DECT babyfoons die een volledig digitaal signaal uitzenden en ontvangen. Naast DECT is PMR een ander type babyfoon. Een PMR babyfoon is ideaal voor het overbruggen van langere afstanden. Zo heeft een PMR babyfoon een veel groter bereik dan een standaard DECT babyfoon wat ideaal is als u bijvoorbeeld een rondje met de hond gaat lopen en ondertussen op uw kleintje wilt letten. Een PMR babyfoon is wel analoog, waardoor dit type wel gevoeliger is voor storingen.

DECT PMR
Tot 50 meter Langere afstanden (tot 3 km)
Moeilijk af te luisteren Eenvoudig meerdere units koppelen
Digitaal signaal Analoog Signaal
Wel straling Geen straling
100% storingsvrij Kans op storing
Camera/video mogelijk Geen camera/video mogelijk

Overige communicatietechnieken

Hoewel DECT babyfoons en PMR babyfoons de bekendste varianten zijn, wil niet zeggen dat er geen andere mogelijkheden zijn. Naast bovenstaande verbindingen zijn er nog 4 andere connectiemogelijkheden:

Analoge babyfoon
Het voordeel van een analoge babyfoon is dat er geen straling vrijkomt. Echter kan het bij een analoge transmissie wel zijn dat de babyfoon gaat storen met andere apparaten in huis of met apparaten die in de omgeving staan. Woont u bijvoorbeeld in een kinderrijke buurt, kan uw babyfoon storen met de babyfoon van iemand anders in de buurt.

Care babyfoon
Een Care babyfoon is het beste van 2 werelden. Zo is deze babyfoon storingsvrij en geeft deze geen straling af.

Digitale transmissie
Een babyfoon met digitale transmissie heeft minder kans op storing in vergelijking met een analoge babyfoon en heeft een bereik van 200 meter!

FHSS babyfoon
Een babyfoon met FHSS (Frequency Hopping Spread Spectrum) kan zowel beeld als geluid versturen en ontvangen en komt dus alleen voor bij babyfoons met een camera. Een babyfoon die beschikt over FHSS kan automatisch van kanaal wisselen, zodat u altijd het beste ontvangst heeft.

Internet babyfoon
Wilt u wereldwijd de babymonitor zien, dan kan dat met een internet babyfoon die via 3G of 4G te bekijken is. Er zijn ook LAN babyfoons die werken via een netwerkkabel en Wifi babyfoons via het locale Wifi netwerk.

Beste babyfoon

Er worden regelmatig babyfoons beoordeeld door bijvoorbeeld de consumentenbond of websites als kieskeurig, waarbij de beste babyfoons een speciale award krijgen. Op deze manier kunt u dus eenvoudig zien wat volgens deze partijen de beste babyfoon is. Echter wil dat niet zeggen dat deze keuze ook uw keuze is! Het kan zomaar zijn dat een babyfoon die als beste uit de bus komt voor u teveel of juist te weinig functies heeft. Ook is het misschien totaal niet de babyfoon die u zoekt. Daarom is het van belang dat u zelf kritisch kijkt wat u nodig heeft en op basis daarvan een keuze maakt. Mocht u toevallig twijfelen tussen twee babyfoons, waarvan er één als beste getest is, dan kan dit uiteraard wel een goede afweging zijn.

Babyfoon met 3G, 4G of Wifi

Iedereen heeft tegenwoordig wel een telefoon of tablet. Waarom zou je dan nog een losse babyfoon kopen, terwijl je de camera ook via het scherm van je telefoon of tablet kunt bekijken? Het enige wat je nodig hebt, is een camera, waarna je deze vervolgens draadloos kunt verbinden met je device. Dit scheelt flink in de kosten en u heeft de babyfoon altijd bij u. Bij veel internet babyfoons zit een “Always Connect” functie, waarbij de verbinding automatisch op 3G of 4G sprint als het interne Wifi uitvalt. Er zijn veel Apps op de markt om van uw smartphone of tablet een babyfoon te maken. Één van de bekendste Apps is “Babyfoon 3G” van TappyTaps, waarmee u zowel beeld als geluid kunt ontvangen/verzenden. De kosten van deze App zijn op dit moment €3,99. Naast Babyfoon 3G zijn er nog tal van andere Apps, zoals Dormi – Baby monitor, Annie video babyfoon, Wifi Baby Monitor, Baby Monitor en Alarm etc.

Babyfoon Merken

Totaal zijn er best veel merken die babyfoons leveren. Echter zijn er maar een aantal grote merken die meerdere modellen leveren en jarenlang ervaring hebben in het ontwikkelen van babyfoons. Wij hebben de top 5 beste babyfoon merken voor u onder elkaar gezet.

Alecto

Alecto

Alecto is wellicht het bekendste merk van babyfoons en specialiseert zich in babycare, zoals babyfoons, verzorging en veiligheid. Alecto babyfoons zijn verkrijgbaar met en zonder camera, krijgen goede ratings en zijn marktleider op het gebied van babyfoons! Naast Alecto DECT babyfoons, verkopen ze ook PMR babyfoons en bieden ze veel verschillende modellen en uitvoeringen. Een Alecto babyfoon is te herkennen aan het typenummer DBX- gevolgd door een uniek nummer, waaraan de babyfoon te herkennen is.

Philips

Philips

Philips levert een diversiteit aan producten, maar hebben een speciale babycare afdeling waar ze onder andere babyfoons verkopen, ook wel bekend onder de Philips Avent afdeling. Naast babyfoons verkoopt Philips ook nog flessenwarmers, spenen, babyverzorging en bijvoorbeeld borst- en flesvoeding. Philips babyfoons zijn verkrijgbaar als “Slimme babyfoon”, “Babyfoon met video” en “Babyfoon met audio”. Onder de Philips Slimme babyfoons vallen alle modellen die via uw telefoon of tablet te bedienen zijn, zoals de Avent uGrow. Onder de babyfoons met video valt onder andere de Avent Digitale videobabyfoon met tal van opties. Wilt u naast luisteren uw kindje ook zien, is dit de meest geschikte categorie. Zoekt u een babyfoon met enkel audio, dan is een Philips DECT babyfoon ideaal.

Luvion

Luvion

Luvion is een grote speler en het merk focust zich enkel op babycare producten, waaronder nachtlampjes, thermometers en babyfoons. Een Luvion babyfoon beschikt altijd een camera en zijn ingedeeld in de types Platium 2, Essential, Grand Elite 2, Prestige Touch 2 en de Supreme Connect.

Type Omschrijving
Supreme Connect De Luvion Supreme Connect is de Rolls Royce onder de babyfoons en biedt tal van functionaliteiten. Zo kunt u onder andere de camera op afstand bewegen naar iedere richting en met de Dual Modus kunt u naast het meegeleverde scherm de beelden ook op uw smartphone of tablet bekijken.
Essential De Luvion Essential wordt geleverd met een groot 3.5 inch scherm, zodat de beelden kraakhelder binnenkomen. Daarnaast biedt de babyfoon functies als slaapliedjes, temperatuurweergave en een terugspreekfunctie.
Grand Elite 2 De Luvion Grand Elite 2 is een prachtige opvolger van de Grand Elite en biedt net als de Essential ook een 3.5 inch scherm. Op deze babyfoon kunt u eenvoudig meerdere schermen aansluiten en wordt geleverd met een groothoeklens en een zoomlens.
Easy Deze Luvion Easy is een zeer compacte babyfoon en heeft wat minder functies dan de overige modellen, maar is zeer eenvoudig in het gebruik.
Prestige Touch De Luvion Prestige Touch beschikt over een 7 inch scherm, waarop maximaal 4 beelden tegelijk getoond kunnen worden. Daarbij zit ook deze babyfoon boordevol functionalteiten.
Platinum 2 Deze Luvion Platinum 2 beschikt over een 2.4 inch kleurenscherm en wordt geleverd inclusief docking station. Op deze babyfoon zit een opname functie, slaapliedjes, alarm, temperatuurweergave en nog vele andere functies.
Motorola

Motorola

Motorola staat bekend om haar telefoons, maar ze bieden ook een breed scala aan babyfoons. Een Motorola babyfoon is er in alle soorten en maten en heeft ruim 30 verschillende modellen in het assortiment zitten. Een Motorola babyfoon kopen kan met en zonder camera en zijn al te koop vanaf €35,- tot plusminus €200,- Het merk is te herkennen aan de eerste 3 letters in het typenummer, namelijk MBP, gevolgd door het unieke nummer dat per babyfoon verschillend is. Naast Alecto heeft Motorola het grootste assortiment babyfoons.

Topcom

Topcom

Topcom is sinds 2012 een onderdeel van Tristar en is van origine een Belgisch bedrijf dat zich specialiseert in Life Care, waaronder babyfoons. Een Topcom babyfoon is te koop vanaf zo’n 18 euro tot zo’n 150 euro. Zoekt u een eenvoudige analoge babyfoon, een DECT babyfoon of een babyfoon met camera? Topcom biedt alle soorten en maten aan! Met ruim 10 verschillende modellen is er voor ieder wat wils. Topcom babyfoons staan voor kwaliteit en een goed ontvangst.

Babyfoonfuncties

De ene babyfoon heeft meer functies dan de andere babyfoon. Bedenk van tevoren goed welke functies u erg belangrijk vindt, welke functies “nice to have” zijn en welke functies er niet op hoeven te zitten. Op basis hiervan kunt u de beste babyfoon kiezen die u tot het maximale kunt benutten. In onderstaande tabel hebben we voor u de meeste functies onder elkaar gezet!

Functie Omschrijving
Dual-mode Met een babyfoon met Dual-mode kunt u zowel de meegeleverde ouderunit gebruiken als uw smartphone of tablet. Op deze manier kunt u uw kindje monitoren hoe u dat het handigst vindt.
Eco-modus Straling is nooit goed voor uw kindje. Daarom kunt u sommige babyfoons op een Eco-modus zetten, waarbij er om de 10 seconden een signaal gestuurd wordt en er niet continu straling op de babykamer is.
Kleurenscherm Bij haast alle babyfoons met camera’s zit een kleurenscherm, waarop u uw kindje kunt zien. Ook instellingen zijn duidelijker bij een kleurenscherm!
Lege batterij indicatie Een babyfoon moet goed functioneren! Daarom is het belangrijk dat de batterij altijd werkt. Mocht deze leeg raken, wordt dit direct zichtbaar, zodat u de batterijen kunt verwisselen.
Luchtvochtigheidssensor Met een luchtvochtigheidssensor kunt u eenvoudig de luchtvochtigheid bekijken op het digitale scherm. Zo kunt u de luchtvochtigheid bijstellen als het nodig is, zodat uw kleintje in een prima klimaat kan slapen.
Nachtlamp Op sommige babyunits zit een handig nachtlampje, zodat de babykamer altijd lichtjes verlicht is. Zo hoeft u niet apart een babylampje te kopen.
Nachtzicht Dankzij het infraroodnachtzicht kunt u uw kindje ook ’s nachts kraakhelder zien. Bij de meeste babyfoons met deze optie wordt de nachtstand standaard ingeschakeld als het donker wordt.
Out-of-range indicator Een goed bereik is zeer belangrijk voor een babyfoon! Mocht het bereik tussen de ouderunit en babyunit wegvallen, treedt er een alarm op, zodat u direct op de hoogte bent!
Slaapliedjes Sommige babyfoons beschikken over slaapliedjes die via de speaker van de babyunit te horen zijn. Zo kan uw kleintje heerlijk in slaap vallen met deze rustgevende muziekjes.
Temperatuur Een babykamer moet altijd op de juiste temperatuur zijn, zodat uw kindje lekker kan slapen. Op sommige babyfoons zit een temperatuurweergave, zodat u eenvoudig kunt kijken hoeveel graden het op de babykamer is.
Terugspreekfunctie Wilt u uw kindje geruststellen? Met de terugspreekfunctie kunt u tegen uw kindje slapen. Zo hoeft u niet naar de babykamer te lopen om in contact met uw kindje te staan.
Vibratiemodus Op de ouderunit zit soms een trilfunctie, waarmee u op een subtiele manier gewaarschuwd wordt als er iets gebeurd in de babykamer.
Zoom Wilt u goed kijken hoe uw kindje ligt te slapen, dan kunt u de zoom-functie gebruiken. Met de zoom-functie kunt u het beeld dichterbij halen, zodat u alle details kunt bekijken.

Babyfoon aanbieding

Als u zich gaat oriënteren op het Internet en u heeft uiteindelijk een goede keuze gemaakt, dan is het zaak dat u de babyfoon voor een zo laag mogelijke prijs gaat kopen. Hiervoor zijn de vergelijkingssites in het leven geroepen die in een snel overzicht laten zien waar de babyfoon het voordeligste te koop is. Echter zou ik bij het kopen van een babyfoon ook kijken naar de service van de winkel of webshop. Naast de goedkoopste prijs is het ook handig om aanbiedingen van babyfoons in de gaten te houden. Vaak stunten fabrikanten, webshops en gewone winkels met mooie kortingen of cash-back acties. Ook worden soms de oudere modellen in de aanbieding gedaan. Als u uw gewenste babyfoon kunt kopen met een aanbiedingsprijs, heeft u de beste babyfoon voor de laagste prijs! Houdt dus goed de websites in de gaten als u aan het oriënteren bent.

Offtopic: het sensormatje

Een sensormatje is geen babyfoon, maar we vonden het wel bij het onderwerp passen en willen u de informatie niet onthouden. Naast een babyfoon waarmee u uw kleintje kunt horen en/of zien, is er ook een speciaal matje wat u onder het matras van uw baby kunt leggen. Dit matje neemt ademhaling en lichaamsbewegingen van uw kindje waar en zolang het patroon hetzelfde blijft is er niets aan de hand, maar als uw kindje bijvoorbeeld stopt met ademen, dan wordt er een waarschuwingssignaal afgegeven. Een bekend sensormatje is de Nannycare, maar bijvoorbeeld ook de Luvion Babysense. Een sensormatje in combinatie met een babyfoon is natuurlijk het meest geruststellende gevoel voor ouders. U kunt ook een babyfoon kopen met ademhalingsmelder, zodat u beiden mogelijkheden in 1 product heeft.

10 gouden babyfoon tips

  • Als u een babyfoon gaat kopen die straling uitzendt, zorg er dan voor dat de babyfoon niet te dicht bij het bedje staat, maar ook niet te ver, want de microfoon moet de geluiden nog wel goed kunnen opnemen.
  • Gebruik je een smartphone of tablet als babyunit, is de straling groter dan bij een normale babyunit. Houdt hier rekening mee!
  • Gaat u een babyfoon met camera kopen, kies dan zorgvuldig de beste plaatsing van de babyunit. Zorg ervoor dat het kindje goed in beeld is en dat geluiden goed opgenomen kunnen worden.
  • Bent u niet te lang in 1 ruimte, is het wellicht verstandig om een babyfoon aan te schaffen met 2 of meer ouderunits, zodat u in meerdere ruimtes naar de babyfoon kunt luisteren.
  • De reikwijdte van een babyfoon wordt vaak gemeten in de open lucht. In huis wordt het bereik verminderd door muren, deuren en andere obstakels. Houdt hier rekening mee!
  • Krijgt u een meerling, dan is het handig om alle kindjes goed te monitoren. 1 Babyunit is dan vaak niet voldoende. Advies is om voor ieder kindje een aparte babyunit aan te schaffen.
  • Een babyfoon wordt overbodig als de kindjes groter worden. Gaat u een babyfoon kopen en heeft u een kleine beurs, dan is het verstandig om eens op marktplaats te kijken. Daar staan babyfoons goedkoop op geplaatst en vaak in prima conditie.
  • Zorg ervoor dat de babyfoon altijd buiten het bereik van uw kleintje is. De snoer en de babyfoon zelf kunnen gevaarlijk zijn voor uw kleintje. Zet hem bijvoorbeeld dus nooit op de rand van het bedje!
  • Zorg ervoor dat de babyfoon voldoende ventilatie krijgt en plaats deze dus altijd op een vlakke, harde ondergrond. Zet hem nooit op de verwarming en pas op met water.
  • Als u uw smartphone of tablet wilt gebruiken als babyfoon, let op dan dat u deze apparaten tijdens het monitoren niet kunt gebruiken.

Babyfoon test

Twijfel je bijvoorbeeld of je zoekt naar een goedkope analoge babyfoon of een dure babyfoon met camera functie? Wil je via een terugspreekfunctie tegen je kindje kunnen praten of heb je dit niet nodig? Zoekt u een bekend merk als Alecto, Philips of Angelcare. Dit alles gaat u beantwoorden in onze unieke babyfoon test. Via deze test ga je eenvoudig wat vragen beantwoorden die van toepassing zijn op uw wensen. Als u de vragen beantwoord hebt, krijgt u vervolgens gratis en direct de uitslag te zien. Deze uitslag bestaat uit een top 5 van babyfoons die het beste bij u past. Zo kunt u zonder dat het veel tijd kost eenvoudig een babyfoon kopen die volledig voldoet aan uw wensen. Tevens kunt u de babyfoon direct bestellen bij de voordeligste webshop die bij ons is aangesloten. Bestel een babyfoon goedkoop op de beste webshops!