Aant. commodes: 176
 • Doe de Commode Test!

  Klik op de blauwe knop om te beginnen

  checkIn 7 vragen de perfecte commode voor u
  checkBinnen 2 minuten de uitslag
  checkVolledig gratis
  checkEr worden geen gegevens gevraagd
  checkDirect de voordeligste prijs online
  check
  (U kunt meerdere mogelijkheden selecteren.)
  (U kunt meerdere merken selecteren.)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Commode

Een baby commode is echt onmisbaar in de babykamer! Een commode is een soort tafelkast waarop u uw baby kunt verschonen. De baby commode is vaak voorzien van een speciale opstaande rand zodat de baby niet van de commode kan rollen. In de commode zitten vaak kastjes en/of lades waarin u alle spulletjes kunt plaatsen die u nodig heeft. Denk aan luiers, poeders en zalfjes. Er zijn ontzettend veel commodes op de markt en allemaal hebben ze verschillende eigenschappen. Zo zijn sommige modellen gemaakt van MDF en andere weer van spaanderplaat. Ook zijn er diverse kleuren op de markt en zijn er diverse merken leverbaar, waaronder Bopita, Kidsmill, Coming Kids, Childwood of Stokke. Naast alle standaard modellen heb je ook commodes die verrijdbaar zijn, inklapbaar zijn en er zijn wandcommodes. Sommige modellen beschikken over een softclose systeem en andere zijn weer in hoogte verstelbaar. Kortom: Zeer veel keuze. Doe de Wooki Commode Test en u weet binnen een minuut welke commode bij u past.

Afmetingen Commode

Er zijn commodes in heel veel verschillende formaten. Globaal kunnen we 3 soorten van elkaar onderscheiden waarbij de hoogte van de commodes vaak hetzelfde is (de ideale verschoonhoogte van 90 – 100 cm) maar waarbij de breedte wel er kan afwijken. We kennen de compacte commode, normale commode en de grote commode.

Compacte commode
De compacte commode is speciaal ontworpen voor de kleinere kinderkamers. Laten we eerlijk zijn, vaak is de babykamer het kleinste slaapkamertje in huis en is er niet altijd veel plek om naast een bedje en een kledingkast ook nog een commode te plaatsen. Deze speciale compacte commodes zijn precies breed genoeg om uw baby op te verschonen. De compacte commodes beschikken natuurlijk ook over minder opbergruimte. Vaak wordt er gebruik gemaakt van manden of lades om zoveel mogelijk spulletjes kwijt te kunnen. Compacte commodes zijn ongeveer 90 cm hoog en 85 cm breed.

compacte-commode

Normale commode
De normale commode is de standaard die 80% van de jonge gezinnen in huis hebben staan. De normale commode is vaak 90 tot 100 cm hoog en ongeveer 100 cm breed. Normale commodes zijn vaak te verkrijgen als “wandcommodes” welke aan de wand bevestigd kunnen worden. Sommige commodes zijn zelfs in hoogte verstelbaar. Als u graag wilt stofzuigen op de plaats waar de commode staat kunt u ook overwegen om een verrijdbare commode aan te schaffen. U heeft dus heel veel keuze als u kiest voor een normale commode. Laat u goed informeren of doe onze commode test en bekijk de uitkomsten.

normale-commode

Grote commode
Grote commodes zijn ideaal als de babykamer hiervoor voldoende ruimte heeft. Het ideale van een grote commode is dat deze als kast gebruikt kan worden. Grote commodes zijn vaan ook 90 cm hoog (de ideale verschoonhoogte) maar kunnen wel 160cm breed zijn. Met zo’n brede kast komt veel opbergruimte. Denk hierbij aan b.v. 3 deurtjes / kastjes of 6 lades. Uiteraard zijn er vele combinaties en modellen mogelijk. Een grote commode is absoluut een aanwinst in de babykamer.

grote-commode

Inklapbare Commode

inklapbare-commodeDan is er ook nog een speciaal soort Commode en dat is de inklapbare commode. Misschien kent u ze wel. Deze zien we ook vaak in openbare verschoonruimtes. De opklapbare commodes zijn commodes die aan de wand bevestigd kunnen worden. Het grote voordeel hiervan is dat de inklapbare commode vrijwel geen ruimte in beslag neemt. Als u uw kindje wilt verschonen dan klapt u het verschoonblad van de commode uit en als u klaar bent dan klapt u het weer gemakkelijk terug naar binnen. In tegenstelling tot de publieke verschoonruimtes zijn er hele mooie opklapbare commodes te verkrijgen. Ze zijn er in b.v. houten varianten zodat het op een klein houten kastje lijkt dat aan de muur hangt of als wit systeem welke weer zeer modern ogen. Het leuke van deze inklapbare commodes is dat ze standaard al voorzien zijn van 1 of 2 accessoire plankjes. Dus zodra u de commode openklapt heeft u de babypoeder, luiers en zalfjes meteen bij de hand. Een compacte commode is klein maar met de inklapbare commode bespaart u nog meer ruimte.

Brocante Commode

Brocante meubeltjes zijn momenteel heel erg in dus ook zijn er volop brocante babymeubeltjes te krijgen. Brocante commodes ogen (of zijn) antiek. Een brocante commode wordt ook weleens een retro commode genoemd. Brocante commodes kenmerken zich door hun landelijke stijl, ronde vormen en decoratieve onderdelen (zoals de deurtjes). De meeste brocante meubeltjes zijn wit of grijs en hebben zowel deurtjes als lades. Gewoon…zoals ze er vroeger uitzagen dus. Bent u op zoek naar een brocante commode zorg dan wel dat uw babykamer ook in deze stijl is. Een brocante commode staat erg mooi maar dan wel in een babykamer die in authentieke stijl of juist erg modern is vormgegeven. De brocante commode zal “vloeken” met uw andere meubelen als u een andere stijl babykamer heeft.

Commode Merken

Er zijn een aantal bekende merken op de markt. Vrijwel iedereen kent de commodes van Bopita, maar er zijn nog een aantal veelvoorkomende merken. Deze zijn:

Bopita Commode
bopita-logo-150Bopita heeft een zeer hoogwaardige naam in Nederland als het gaat over babyartikelen. Dat is ook niet zo raar. Bopita is al tientallen jaren actief op de Nederlandse markt en doet dit met veel succes omdat hun producten zeer degelijk zijn met een mooie prijs / kwaliteit verhouding. Bopita ontwikkeld alle producten volgens de Nederlandse en Europese normen. Commodes van Bopita kenmerken zich door een moderne uitstraling waarbij een rusitge maar speelse uitstraling de boventoon voert. Denk aan Bopita commodes in het wit en strak maar met een afwijkend (roze, blauw of grijs) kleurtje in een van de lades. Vrijwel alle Bopita commodes zijn van hout. Als u een baby commode zoekt neem dan zeker eens een kijkje in het assortiment van Bopita!

Europe Baby Commode
europ-baby-logo-150Europe Baby is van origine een Nederlands bedrijf welke zijn producten afzet in Nederland en zijn buurlanden zoals België en Duitsland. Het assortiment van Europe Baby is enorm. Complete babykamers, losse meubels, matrassen maar ook tienerkamers. Europe Baby stelt strenge eisen aan zichzelf en het ontwikkelteam. Europe Baby Commodes kenmerken zich door de rustige uitstraling. Geen vreemde kleuren maar vaak 1 kleur per meubel. De meeste Europe Baby commodes zijn wit, grijs en lichtbruin. Er zijn modellen met lades, modellen met kastjes en modellen met lades en kastjes. Commodes van Europe Baby staan bekend als zeer kwalitatieve commodes die lang meegaan en echt fantastisch geprijsd zijn. Doe uw voordeel met de kwaliteitscommodes van Europe Baby.

Kidsmill Commode
kidsmill-logo-150Kidsmill (voluit Kidsmill Nursery) is een Nederlands bedrijf waarbij de kwaliteit van de producten voorop staat. Kidsmill produceert zowel baby- als tienerkamers. Kidsmill producten zijn over het algemeen duurder maar u krijgt hiervoor een stukje kwaliteit in huis welke vele generaties meegaat. Kidsmill levert hun producten wereldwijd aan geselecteerde dealers. De Kidsmill commodes zijn prachtig vormgegeven. Veel Kidsmill commodes zijn voorzien van een moderne vormgeving met hoogglans afwerking. Vooral deze afwerking is uniek en geeft Kidsmill commodes net dat beetje extra uitstraling. Kidsmill maakt voor hun commodes en meubels alleen gebruik van hoogwaardige materialen en verfstoffen die niet schadelijk zijn. Uiteraard voldoet dit Nederlandse kwaliteitsbedrijf aan alle geldende EU normen. Op zoek naar een Nederlands stukje vakmanschap koop dan een Kidsmill Commode.

Pinolino Commode
pinolino-logo-150Pinolino (voluit Pinolino Kinderträume) is een Duitse onderneming die is opgericht in 1995 door Dr. Martin Fucke. Pinolino is gestart met het inkopen van houten speelgoed en kindermeubels met de bedoeling om goede producten aan te kunnen bieden ver onder de groothandel prijzen. Vanuit daar heeft hij een eigen meubelmakerij gestart en is het bedrijf de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit komt o.a. door het succes van de artikelen en de diverse onderscheidingen die Pinolino ontvangen heeft. Dr. Martin Fucke heeft zelfs de “ondernemer van het jaar 1999” in de categorie “Starters” mogen ontvangen. De meeste artikelen van Pinolino zijn van massief hout. Denk aan sparren, beuken en els. Pinolino gebruikt dit hout alleen uit gecertificeerde en beheerde bossen waarbij de kap en aanplant in evenredig tempo gaan. Pinolino commodes ogen modern en zijn zeer degelijk en uniek. De prijs van een Pinoino commode is ook netjes. Pinolino commodes hebben een nette prijs/kwaliteit verhouding, zijn groen geproduceerd en van hoge kwaliteit. Wat wilt u nog meer?

Roba Commode
roba-logo-150Roba is een Duitse onderneming welke opgericht is in 1927 door Robert Baumann. Roba is gestart met het ontwikkelen van houten speelgoed en is later houten meubels gaan produceren. Roba bestaat ondertussen dus al ruim 90 jaar en heeft in deze 90 jaar veel ervaring opgedaan. Vandaag de dag is Roba een internationaal bedrijf welke zijn producten afzet in heel Europa. De producten van Roba Baby worden gemaakt in de eigen fabrieken welke in Hongarije en China staan. Roba is een familiebedrijf en kent hierdoor de waarde van het gezin als geen ander. Producten moeten veilig en goed zijn. Roba heeft zeer mooi afgewerkte commodes welke vaak een moderne of juist landelijke uitstraling hebben. Roba commodes zijn fijne meubelen voor een zeer mooie prijs. Als u op zoek bent naar een goedkope commode bekijk dan zeker het aanbod van Roba.

Goedkope Commode

Als u op zoek bent naar een commode dan weet u dat u deze vaak maar een korte periode gebruikt. Misschien zelfs maar 1 tot 1.5 jaar. Als dat het geval is dan wilt u hier misschien niet al te veel centjes aan uitgeven. Goedkope commodes zijn helemaal niet moeilijk om te vinden. Allereerst kunt u een kijkje nemen op Marktplaats en de lokale kringloop winkels. Deze hebben vaak jong gebruikte commodes in de aanbieding. Voor een paar tientjes loopt u al naar buiten met een mooie commode. Maar als u liever een nieuwe commode koopt dan hoeft deze nog steeds niet duur te zijn. Misschien heeft een babyzaak bij u in de buurt wel een leegverkoop? Of bent u zelf handig en kunt u zelf een homemade commode in elkaar zetten. Op het internet zijn de prijzen vrijwel altijd goedkoper dan in de winkel dus geef ook uw ogen hier goed de kost. De beste tip van allemaal is misschien wel om gewoon Wooki.nl te blijven gebruiken. De Wooki Commode Test geeft u immers niet alleen de beste en meest gepersonaliseerde uitslag, maar ook de prijzen van de goedkoopste aanbieders binnen ons bestand. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaald voor die fantastische commode. Daarnaast zijn alle leveranciers veilig waardoor u zeker bent van levering en nette voorwaarden. Doe de Wooki.nl Commode Test en koop binnen 5 minuten uw fantastische commode online.