Aant. kinderwagens: 431
 • Doe de Kinderwagen Test!

  Klik op de blauwe knop om te beginnen

  checkIn 11 vragen de perfecte kinderwagen voor u
  checkBinnen 2 minuten de uitslag
  checkVolledig gratis
  checkEr worden geen gegevens gevraagd
  checkDirect de voordeligste prijs online
  check
  (U kunt meerdere accessoires selecteren.)
  (U kunt meerdere merken selecteren.)
  (U kunt meerdere kleuren selecteren.)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kinderwagen Kopen

Een kinderwagen koopt u voor een hele speciale gelegenheid. Namelijk om met uw kleine spruit lekker op stap te kunnen. Kinderwagens zijn er al generaties lang in allerlei vormen en maten. Wij zorgen er met onze kinderwagen test voor dat u de kinderwagen koopt die u nodig heeft en die voldoet aan al uw wensen. Snel, eenvoudig en gratis. Een kinderwagen kopen was nog nooit zo gemakkelijk!

Duo Kinderwagen

Ook Duo Kinderwagens zijn opgenomen in de test. Een duo kinderwagen biedt voldoende ruimte om 2 kindjes (vaak een tweeling en dus ook weleens tweeling kinderwagen genoemd) comfortabel in mee te nemen. Er zijn modellen leverbaar waar de kindjes naast elkaar gelegd worden (side by side duo kinderwagen). Dit is zo bij de traditionele duo kinderwagens. Maar deze modellen zijn nogal breed (wat lastig manoeuvreren is in b.v. smalle winkel gangpaden). Tegenwoordig zijn er ook duo kinderwagens waar de kindjes als het ware “gestapeld” kunnen liggen. Dus 1 onder en 1 boven. Deze duo kinderwagens zijn smaller en iets hoger en noemen we de “top-bottom duo kinderwagen”. Tenslotte is er nog een model waar de kindjes achter elkaar zitten. Dit is de zogenaamde “tandem duo kinderwagen”. Deze kinderwagens bieden geen ruimte voor een reiswieg en zijn dus niet bestemd voor de allerkleinste. Belangrijk is om te kijken naar de breedte van de duo kinderwagen. Een side-by-side model is vaak het stevigste model en biedt ook de meeste ruimte maar past soms niet door de deur. In de Wooki Kinderwagen Test behandelen we deze vragen uiteraard ook en vindt u de duo kinderwagen die u zoekt!

Kinderwagen merken

Er zijn een aantal merken kinderwagens die u vaak terug ziet als u op zoek gaat naar een kinderwagen. Een paar bekende zijn Bugaboo, Quinny, Joolz, Stokke en Mutsy. Deze merken hebben allemaal hun eigen voordelen en nadelen. Om deze merken beter te begrijpen hebben we onderstaande kinderwagen merkenlijst voor u gemaakt. Wellicht kunt u met deze informatie gerichter een kinderwagen kopen.

Bugaboo Kinderwagen

bugaboo-logoBugaboo, wie kent het niet. Bugaboo is van origine een echt Nederlands merk, opgericht door Max Barenburg. Bugaboo is opgericht in 1996 en in 1999 reedt de eerste Bugaboo door de Nederlandse straten. Vandaag de dag worden Bugaboo kinderwagens in maar liefst 50 landen verkocht. De Bugaboo kinderwagens kenmerken zich door hun stoere en robuuste uiterlijk. Bugaboo Kinderwagens kunnen klein worden ingeklapt en de lange duwstang valt misschien nog wel het meeste op. Of u nu over het strand, in het bos of gewoon over straat loopt, een Bugaboo is van pure Nederlandse kwaliteit en speciaal hiervoor ontworpen. Bugaboo, the Dutch all-terrain stroller!

Joolz Kinderwagen

joolz-logoOok Joolz is een echt Nederlands bedrijf. Joolz is minder lang op de markt dan Bugaboo. Joolz bestaat sinds 2004 en richt zich voornamelijk op ergonomische kinderwagens. Joolz ontwerpt zijn kinderwagens alsmede alle rand accessoires helemaal zelf met als thema “het menselijk lichaam van ouder en kind”. De Joolz kinderwagens kenmerken zich door de stijlvolle uitstraling en het comfort dat ze bieden. Denk hierbij aan de juiste houding en goede ondersteuning. Joolz kinderwagens zijn momenteel verkrijgbaar in 25 landen.

Koelstra Kinderwagen

koelstra-logoKoelstra is het oudste echt Nederlandse bedrijf in deze lijst. Koelstra bestaat al sinds 1934. Koelstra maakt kinderwagens met een stoer en tijdloos ontwerp die gericht zijn op gebruikersgemak. Koelstra heeft zowel “normale” kinderwagens als duo kinderwagens. Het feit dat Koelstra al sinds 1934 actief is en kinderwagens maakt zegt natuurlijk wel iets over de kwaliteit en degelijkheid van de Koelstra kinderwagens.

Maxi Cosi Kinderwagen

maxi-cosi-logoMaxi Cosi is afkomstig uit Helmond en net als de meeste merken in deze lijst een echt Nederlands merk. Maxi Cosi valt onder moeder maatschappij “Dorel Juvenile” waar ook Quinny en Safety1st onder vallen. Maxi Cosi Kinderwagens winnen vooral de laatste jaren erg aan bekendheid. Dit hebben ze te danken aan hun wereldberoemde Maxi Cosi autostoeltjes welke vaak als beste en veiligste getest zijn. De Maxi Cosi Kinderwagens volgens dezelfde principes, namelijk veiligheid en gemak. Maxi Cosi is ondertussen in meer dan 100 landen verkrijgbaar.

Mutsy Kinderwagen

mutsy-logoMutsy is net als Koelstra ontzettend lang op de Nederlandse markt. Mutsy maakt al sinds 1937 kinderwagens en bezit een groot aantal modellen welke met veel lof en goede reviews ontvangen zijn. Mutsy kinderwagens zijn degelijk en compleet maar ook betaalbaar. Er zijn Mutsy kinderwagens met 3 en 4 wielen en Mutsy kinderwagens waar de duwstang van omgedraaid kan worden. Mutsy maakt echter geen duo kinderwagens. Gaat u voor een goede prijs / kwaliteit kinderwagen dan zijn Mutsy kinderwagens het overwegen meer dan waard.

Quinny Kinderwagen

quinny-logoQuinny is misschien wel het bekendste merk in Nederland als we het over kinderwagens hebben. Ook Quinny valt onder moedermaatschappij “Dorel Juvenile” waardoor Quinny in maar liefst meer dan 100 landen verkrijgbaar is! Quinny kinderwagens kenmerken zich door hun dynamische uitstraling en lichtgewicht metalen. Aan dat alles kun je zien dat een Quinny kinderwagen gebouwd is voor de stad. Quinny kinderwagens zijn snel op te bergen en gemakkelijk mee te nemen door het lichte gewicht. Wilt u een kinderwagen kopen voor in de stad, overweeg dan zeker een Quinny kinderwagen.

Stokke Kinderwagen

stokke-logoZie je een kinderwagen die er qua design helemaal uitspringt, dan heb je een grote kans dat een Stokke kinderwagen bent tegengekomen. Een typerend kenmerk van de meeste Stokke kinderwagens is de duwstang. De duwstang is lang met een mooi design handvat. De reiswieg of buggy lijken volledig gemonteerd te zijn op de duwstang en dat geeft sommige modellen een ultra moderne uitstraling. Stokke bestaat sinds 1932. Stokke is van origine een Noors bedrijf welke begonnen is met het maken van meubels en busstoelen. De eerste Stokke Kinderwagen (de Stokke Xplory) zag in 2003 het levenslicht. Naast het design fabriceert Stokke zijn kinderwagens volledig naar de behoefte van het kind. Niet voor niets was de Stokke Xplory een van de eerste kinderwagens waarbij het kindje de ouders aan kon kijken tijdens het rijden. Zoekt u een unieke kinderwagen, bekijk dan zeker even het assortiment Stokke Kinderwagens.

Goedkope kinderwagen

Een goedkope kinderwagen kopen is niet zo eenvoudig. U kunt natuurlijk op zoek naar een tweedehands kinderwagen. Maar wellicht wilt u wel een nieuwe kinderwagen kopen? Een nieuwe kinderwagen is altijd duurder maar gelukkig zijn er ook vaak kinderwagens in de aanbieding. Let er bij een kinderwagen aanbieding wel op dat ook alle benodigde accessoires meegeleverd worden zoals b.v. een reiswieg. Tenslotte is het altijd slim om kinderwagens te vergelijken met b.v. de Wooki Kinderwagen Test. Wij sorteren de kinderwagens primair op functionaliteit maar vervolgens op prijs. Als er meerdere aanbieders zijn dan ziet u altijd de goedkoopste prijs als eerste. Alle aangesloten webshops bij Wooki zijn gecontroleerd en leveren tegen nette, marktconforme voorwaarden.

Kinderwagen Accessoires

Omdat een kinderwagen over vele soorten onderdelen en accessoires kunnen beschikken hierbij een overzicht met de belangrijkste kinderwagen accessoires en onderdelen. Zo vergeet u niets tijdens het kopen van een kinderwagen.

Accessoire Functie
kinderwagen-wieltjes Wieltjes Schenk veel aandacht aan de wielen van een kinderwagen. Uw comfort en gemak hangt primair af van de gekozen wielen. Als u een kinderwagen koopt met 3 wielen dan is deze super wendbaar en ideaal in een stadse omgeving. De kinderwagen valt ook gemakkelijke om. Een kinderwagen met 4 wielen een stuk stabieler en kan makkelijke over een ongelijke ondergrond rijden. Daarnaast hebben sommige kinderwagens vaste wieltjes. Koop altijd een kinderwagen met vergrendelbare zwenkwieltjes. Sturen met zwenkwieltjes is vele malen handiger dan met vast wieltjes.
kinderwagen-zuggensteun Ruggensteun De ruggensteun van de kinderwagen moet goed gevormd en zacht zijn zodat uw kindje hier lekker tegen aan kan liggen. Als u uw kindje nog wilt laten slapen let er dan op dat de ruggensteun verstelbaar is.
kinderwagen-voetensteun Voetensteun Met een voetensteun aan de kinderwagen kan uw kindje lekker zijn voetjes laten rusten. Let erop dat wanneer u de wandelwagen langer wilt gebruiken de voetensteun verstelbaar is. Zo groeit de kinderwagen helemaal mee met uw kindje.
kinderwagen-zonnekap Zonnekap De zonnekap is een uitklapbare kap die wanneer uitgetrokken de zon uit de oogjes van uw kindje houdt.
kinderwagen-regenhoes Regenhoes Een regenhoes is meestal optioneel. De regenhoes is een passende regenhoes speciaal voor uw type kinderwagen die over de reiswieg of kinderwagen gespannen kan worden als het gaat regenen. Zo blijft uw kindje altijd droog.
kinderwagen-bagageruimte Bagagedrager De bagagedrager wordt vaak vergeten. In de praktijk komt het echter vaak voor dat u even snel een boodschap moet doen en gezellig met uw kleintje in de kinderwagen naar de supermarkt wandelt. Het is een genot om dan geen tassen mee te nemen en om alles in de kinderwagen op te bergen. Let dus op de bagageruimte.
kinderwagen-veiligheidsbeugel Veiligheidsbeugel Niet elke kinderwagen is voorzien van een veiligheidsbeugel. De veiligheidsbeugel zit soms vast maar is meestal demontabel. De veiligheidsbeugel wordt aan de kinderwagen gemonteerd en is een extra veiligheidsmaatregel die voorkomt dat uw kindje uit de kinderwagen kan vallen.