Aant. koelkasten: 1581

Koelkast Kopen

Denk u er weleens aan, als u een stukje kaas of fles melk uit de koelkast pak wat voor apparaat het eigenlijk is? Waarschijnlijk niet. Zolang de producten maar lekker koel blijven toch? Een koelkast is echter veel meer dan dat en dat merkt u pas als u een nieuwe koelkast moet gaan kopen. Speciaal daarom hebben wij de Koelkast Test ontwikkeld. De Koelkast Test van Wooki maakt het u wel heel gemakkelijk om de juiste koelkast te kiezen. Met de Koelkast Test zoomen we dieper in op de eigenschappen van de koelkast zonder dat u alles specificaties hoeft te begrijpen. Simpele vragen en antwoorden zorgen voor een diepgaande analyse waaruit wij vervolgens de juiste koelkast kiezen. Een Koelkast Kopen doet u dus pas echt slim na het maken van de Wooki Koelkast Test.

Amerikaanse koelkast (side-by-side)

Een Amerikaanse koelkast wordt ook wel een side-by-side koelkast genoemd, omdat het koelgedeelte en het vriesgedeelte zich naast elkaar bevinden. Dit in tegenstelling tot een koel vriescombinatie waar het koelgedeelte en vriesgedeelte zich boven en onder elkaar bevinden. In een Amerikaanse koelkast kun je ontzettend veel kwijt en hebben vaak stevige handgrepen. De meeste Amerikaanse koelkasten zijn in RVS uitgevoerd, maar uiteraard heb je ook andere kleuren, zowel wit en zwarte koelkasten. Meestal beschikt een Amerikaanse koelkast over 2 deuren, maar er zijn ook uitvoeringen met bijvoorbeeld 3 deuren (2 boven links/rechts en 1 onder) of 4 deuren (2 links en 2 rechts).

Extra opties bij Amerikaanse koelkasten
Sommige Amerikaanse koelkasten hebben een aantal extra opties die standaard koelkasten niet hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ijsdispenser, een minibar of een ice-crusher.

Eigenschap Toelichting
Waterdispenser Als er in de deur van een Amerikaanse koelkast een waterdispenser zit, kunt u eenvoudig uw glas eronder zetten en eenvoudig koud water tappen met een druk op de knop. Er moet wel een wateraansluiting op de waterdispenser aangesloten worden, voordat deze werkt. Dit geldt ook voor de ijsblokjes machine en de ice-crusher. Ook gaat het ten kosten van de inhoud, aangezien de waterdispenser in de deur van de koelkast zit (meestal in het vriesgedeelte).
Ijsblokjes machine Bij de aanwezigheid van een waterdispenser is soms ook een ijsblokjes machine aanwezig. Zit uw glas onder het apparaat en druk op de toets om razendsnel ijsblokjes in uw glas te toveren. Zeker in de zomer is dit een snelle en makkelijke manier om dranken koel te maken.
Ice-Crusher Als er een ijsblokjes machine in de koelkast zit, zit er vaak ook een ice-crusher aanwezig. Met deze ice-crusher wordt van ijsblokjes heerlijk schaafijs gemaakt. Dit geschaafd ijs is lekker om drinken snel te koelkast of bijvoorbeeld in cocktails.
Minibar Waar de waterdispenser aan de kant van het vriesgedeelte zit, bevindt de minibar zich aan de kant van het koelgedeelte. De minibar zit standaard ingeklapt en kunt u uitklappen, waarna u eenvoudig bij een gedeelte van de koelkast kunt komen. Meestal staan hier flessen en blikjes die u gemakkelijk uit de koelkast kunt halen en deze op de minibar kunt zetten. Dit bespaart energie, aangezien de koelkast zelf dicht kan blijven. Tevens kunt u er na het pakken van drinken direct ijsblokjes in doen met de dispenser.

Voordelen en nadelen
Een Amerikaanse koelkast heeft best veel voordelen. Zo kun je ontzettend veel kwijt in de koelkast, biedt de koelkast vaak extra opties en zien ze er gewoonweg prachtig uit. Het nadeel is dat de koelkast wel veel ruimte in beslag neemt, waardoor veel mensen geen plek hebben voor zo’n koelkast. Een ander nadeel is dat een Amerikaanse koelkast wat duurder is dan een koel vriescombinatie. Als de koelkast over een waterdispenser beschikt, moet deze ook voorzien zijn van een wateraansluiting. Het is goed om met deze voor- en nadelen rekening te houden, voordat u een side-by-side koelkast gaat kopen!

Amerikaanse koelkast kopen?
Wil je een Amerikaanse koelkast kopen, dan is het goed om te weten dat niet ieder witgoedmerk deze levert. Wellicht is Samsung het bekendste merk van Amerikaanse koelkasten, maar ook Siemens, LG, Liebherr, Bosch, SMEG en Beko leveren deze modellen. Daarbij is het belangrijk om te kijken welke services de webshops te bieden hebben. Bij sommige webshops kunt u de koelkast namelijk enkel afhalen. Bij andere kunt u bijvoorbeeld kiezen of de Amerikaanse koelkast bezorgd moet worden, of ze hem uit moeten pakken en aan moeten sluiten en of ze de oude koelkast eventueel mee terug moeten nemen. Let hier goed op bij de aanschaf van een Amerikaanse koelkast.

Inbouw koelkast

Heeft u de mogelijkheid om een inbouw koelkast in de keuken te integreren, dan heeft u het voordeel dat de koelkast keurig achter een deurtje gepositioneerd wordt, zodat deze niet opvalt aan de buitenkant. Zo heeft de keuken een mooi integraal geheel en wordt de koelkast volledig buiten het zicht gehaald. Wilt u een inbouw koelkast kopen, let dan op de inbouwmaten! De koelkast moet namelijk wel exact passen en er is geen standaard maat beschikbaar. Zo kunnen inbouw koelkasten zeer groot zijn, bijvoorbeeld een inbouw koelkast van 180 cm, maar ook klein, zoals bijvoorbeeld een inbouw tafelmodel.

Een inbouw koelkast kopen
Aan de buitenkant zie je geen verschil, maar er zit wel degelijk verschil tussen inbouw koelkasten. Denk in eerste instantie eens aan het merk. De meeste grote merken bieden inbouw koelkasten. Denk bijvoorbeeld aan AEG, Bosch of Miele. Daarnaast zit er verschil in de grootte, maar ook in de indeling. Zoekt u bijvoorbeeld een koelkast met een vriesvakje of wilt u de volledige ruimte benutten voor koelproducten (koeler)? Inbouw koelkasten vergelijken op merk en indeling is dus essentieel bij het kopen van een koelkast!

Koelkast inbouwen
Een vrijstaande koelkast plaatsen is gemakkelijk, maar een inbouw koelkast monteren is net iets ingewikkelder. Heeft er altijd al een koelkast gezeten en vervangt u het oude model, dan is dat een stuk gemakkelijker dan het plaatsen van een inbouw koelkast in bijvoorbeeld een nieuwe keuken. Heeft u bijvoorbeeld aan de ventilatie gedacht die de koelkast nodig heeft? Verder is het uiteraard van het grootste belang om te kijken naar de nismaten van de inbouw koelkast. Verder zijn er 2 verschillende manieren van inbouwen, met een deur-op-deur systeem of een scharniersysteem.

Sleepdeur- of een vlakscharniersysteem
Bij een inbouw koelkast is de montage van het grootste belang.

Eigenschap Toelichting
Deur-op-deur Bij een deur-op-deur montage wordt de paneeldeur van de keuken direct op de deur van de koelkast gemonteerd. Hierdoor is het systeem zeer stevig en is redelijk eenvoudig te realiseren.
Scharniersysteem Bij een inbouw koelkast met een scharniersysteem (ofwel sleepdeur / slider door) heeft zowel de paneeldeur als de koelkastdeur een eigen scharnier die met een speciale verbinder bij elkaar gehouden wordt.

De keuze is aan uzelf of u de montage laat uitvoeren door het bedrijf waar u de koelkast gekocht heeft of dat u zelf aan de slag gaat met het inbouwen. Als u het inbouwen uitbesteed wordt de koelkast keurig gemonteerd, nemen ze eventueel de oude koelkast mee terug en wordt gelijk het verpakkingsmateriaal meegenomen, zodat u na montage direct kunt gaan genieten van de nieuwe koelkast.

Koel/vriescombinatie

De term ‘koel vriescombinatie’ is ontzettend breed, aangezien dit het gehele assortiment aan combinaties oplevert met koelkasten die zowel kunnen koelen als vriezen. Echter zitten er wel voordelen en nadelen tussen de verschillende combinaties. Wij leggen u graag de verschillende uit, zodat u een bewuste keuze kunt maken.

Side-by-side
Een Side-by-side koelkast betekent dat het vriesgedeelte en het koelgedeelte zich naast elkaar in de koelkast bevinden. Oorspronkelijk zit bij dit type het vriesgedeelte links en het koelgedeelte rechts, maar tegenwoordig ziet u ook modellen waarbij het net andersom geplaatst is. Sommige side-by-side koelkasten beschikken ook over 4 deuren wat als voordeel heeft dat u uw producten wat beter kunt inrichten en de koelkast minder energie verbruikt bij het openen en sluiten. Er zijn ook inbouw side-by-side koelkasten verkrijgbaar die met 2 verschillende inbouwdeuren open- en dichtgedaan kan worden.

Upside-down koelkast
De meeste bekende koelkast is een upside-down koelkast. Bij dit type zit het koelgedeelte boven en het vriesgedeelte aan de onderkant. Meestal is het zo dat u vaker iets uit de koelkast nodig heeft als uit de vriezer, waardoor u niet iedere keer hoeft te bukken. Bij upside-down koelkasten is het vriesgedeelte meestal net iets kleiner dan het koelgedeelte.

Dubbeldeurs koelkast
Een dubbeldeurs koelkast is de omgekeerde volgorde van een upside-down koelkast. Bij een dubbeldeurs model zit het koelgedeelte namelijk onder en het vriesgedeelte boven. meestal is het vriesgedeelte bij deze modellen ook een stuk kleiner dan bij upsite-down koelkasten.

Meerdeurskoelkasten
Naast de standaard dubbeldeurs/upside-down koelkasten zie je tegenwoordig ook steeds meer koelkasten die over 3 deuren of zelfs 4 deuren beschikken. Dit zijn vaak grote koelkasten die te vergelijken zijn met een Amerikaanse koelkast. Bij deze modellen zijn het koelgedeelte meestal bovenin en is te openen met openslaande deuren (French doors) en het vriesgedeelte zit daaronder in 2 losse schuiven. Deze drie- en vierdeurskoelkasten zijn vaak robuust, maar bieden zeer veel ruimte.

Kleine koelkasten
Naast de vaak wat grotere koel/vriescombinaties zijn er ook veel koelkasten die een stuk compacter zijn. Deze koelkasten kunt u eenvoudig onder een blad plaatsen of bijvoorbeeld meenemen. In principe worden de kleine koelkasten in 3 verschillende uitvoeringen ingedeeld.

Mini koelkast
Een mini koelkast wordt ook wel een mini cooler, mini fridge, barkoelkast of kleine koelkast genoemd. In een mini koelkast kunt u uiteraard wat minder producten stoppen, maar u kunt de koelkast wel op iedere gewenste plek wegzetten. Tevens kunt u hem eventueel ook meenemen op reis of op kantoor.

Type Toelichting
Absorptie koelkast Het stilste model van de 3 modellen. Een absorptie koelkast werkt met een lithiumbromide- of ammoniakoplossing en worden vaak gebruikt op plaatsen als een kantoor of slaapkamer, aangezien deze geruisloos zijn.
Koelkast met Compressorkoeling De meest voorkomende techniek is de koelkast met compressorkoeling. Deze zijn niet afhankelijk van de omgevingstemperatuur, maar naar verplaatsen moet dit type wel 4 tot 6 uur tot rust komen, zodat het koelvloeistof kan zakken.
Thermo-elektrische koelkast Bij veel wijnkoelkasten en 12 volt koelkasten wordt de thermo-elektrische techniek gebruikt, waarmee via een Peltier-element de warmte uit de koelkast verplaatst wordt. Zo kan de temperatuur in de koelkast tot 20 graden lager liggen dan de omgevingstemperatuur van dat moment.

Wilt u een mini koelkast kopen, dan zijn er verschillende mogelijkheden om te vergelijken. Zo zit er een groot verschil tussen het stroomverbruik. Sommige mini koelkasten werken op 12 volt, 230 volt, maar er zijn ook modellen op gas of zelfs via USB. De hoogte is ook belangrijk om in overweging te nemen. Deze varieert van 20 centimeter tot 110 centimeter. Ook bieden verschillende merken mini koelkasten aan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Beko, Domo, Exquisit, Everglades, maar ook Princess, Tristar of bijvoorbeeld Zanussi.

Tafelmodel koelkast

Een tafelmodel koelkast is kleiner dan een koel/vriescombinatie, maar groter dan een mini koelkast. In sommige tafelmodellen zit een vriesvakje en andere modellen hebben enkel koelruimte (koeler). Een tafelmodel koelkast wordt vaak onder de aanrecht van de keuken geplaatst. De meeste modellen zijn plusminus 90 centimeter hoog en worden door bijna alle koelkast merken verkocht, waaronder Miele, Bosch en bijvoorbeeld Siemens. Gemiddeld heeft u zo’n 100 tot 150 liter inhoud tot uw beschikking. Een tafelmodel is er zowel in een vrijstaande uitvoering als inbouw te verkrijgen.

Camping koelkast
Een camping koelkast ofwel koelbox staat er bekend om dat ze zeer gemakkelijk mee te nemen zijn en zijn compact uitgevoerd. Ideaal om dus koele producten mee op reis te nemen. De koelkast kan eenvoudig in de camper geplaatst worden, maar bijvoorbeeld ook mee naar het strand genomen worden. Vaak worden camping koelkasten geleverd door speciale merken, zoals Campingaz, Coleman, Mobicool, Waeco en Outwell.

Koelkast merken

Om een goede keuze te maken, is het van belang dat kritisch nadenkt welk merk koelkast u kiest. Ieder merk heeft namelijk eigen kwaliteiten en eigenschappen. Hieronder een overzicht van de meest bekende merken en haar eigenschappen.

SMEG

SMEG koelkast

Een SMEG koelkast kopen? Dat kan, want SMEG heeft ruim 160 verschillende koelkasten in omloop, dus keuze genoeg. SMEG zegt zelf over haar koelkasten: “geavanceerde technologie met optimale prestaties en bijzonder design “. Of u nu op zoek bent naar een inbouw koelkast, vrijstaande koelkast of een onderbouw koelkast, bij SMEG bent u een het juiste adres. Daarbij bieden ze zowel side-by-side koelkasten als koel/vriescombinaties aan.

Waarom een SMEG koelkast?

Gekleurde koelkasten

Wilt u geen standaard witte koelkast, maar een leuke gekleurde koelkast? SMEG biedt haar koelkasten aan in allerlei kleuren, waaronder rood, crème, blauw, zwart, roze, maar bijvoorbeeld ook gestreepte koelkasten hebben ze in de aanbieding.

Retro koelkast

Op zoek naar een echte retro koelkast? SMEG heeft jaren 50 koelkasten qua uiterlijk, waarbij de onderdelen en kwaliteit van nu verwerkt is. Zo’n design koelkast oogt een stuk fraaier in de keuken dan een standaard model en de modellen zijn allemaal energiezuinig!

Liebherr

Liebherr koelkast

Vrijstaande koelkasten, inbouw koelkasten, wijnkasten, maar ook professionele koelkasten voor bedrijven, alles is mogelijk bij Liebherr. Liebherr staat voor kwaliteit, design en innovatie en heeft een breed scala aan koelkasten. Liebherr is al ruim 60 jaar op de markt en staat bekend om haar hoogwaardige materialen, de perfecte afwerking en de milieuvriendelijke koelmiddelen. Met honderden verschillende modellen is Liebherr één van de grootste koelkast merken.

Waarom een Liebherr koelkast?

BluPerformance

In de nieuwste serie koel/vriescombinaties van Liebherr zit een speciale BluPerformance inrichting, waardoor er tot 20% meer netto inhoud in de koelkoelkasten zit, de koelkast een stuk stiller is en ook nog eens 20% zuiniger.

Bottle Timer

De Liebherr Premium modellen hebben een speciale Party module, waarin de Bottle Timer opgenomen is. Met deze functie kunt u heel snel flessen koelen in de vriezer. U kiest het aantal flessen en de inhoud, waarna er automatisch een timer afgaat als de flessen gekoeld zijn. Ideaal voor feestjes om snel koel drinken te krijgen.

DuoCooling

In een Liebherr koelkast met DuoCooling kunt u zowel het koelgedeelte als vriesgedeelte onafzonderlijk van elkaar regelen. Zo kunt u zelfs het koelgedeelte uitschakelen en het vriesgedeelte aanlaten en u voorkomt uitdroging van producten, omdat er geen luchtwisseling plaatsvindt tussen het koelgedeelte en vriesgedeelte.

SmartGrid

Met SmartGrid kan de koelkast bij een goedkoper energietarief meer reserves opslaan, zodat de koelkast bij een hoog energietarief hiervan gebruik kan maken. Straks wordt dit automatisch geregeld met een intelligente elektriciteitsmeter. Op deze manier kunt u veel energie besparen en wordt de koelkast nog energiezuiniger.

HydroSafe en Drysafe

Met HydroSafe blijft groente en fruit tot wel 3x langer houdbaar in een Liebherr koelkast. Dit komt door de hoge luchtvochtigheid van maar liefst 90%. Zo’n zelfde systeem heeft Liebherr ook met DrySafe voor vlees, vis en zuivelproducten.

LCD Display

Liebherr koelkasten uit de professional lijn hebben een LCD-display in de deur zitten, waarop u allerlei slimme informatie kunt aflezen. Zo staat er bijvoorbeeld op hoe lang u de levensmiddelen kunt bewaren, kunt u de koelkast volledig instellen en krijgt u een extra toelichting bij de functies.

Bosch

Bosch koelkast

Bosch, een groot merk van witgoedapparaten heeft natuurlijk ook een groot assortiment koelkasten. Met ruim 150 modellen kunt u gemakkelijk een Bosch koelkast kopen, maar welke? Bosch heeft bijvoorbeeld tafelmodel koelkasten, maar ook grote koel/vriescombinaties en side-by-side koelkasten. Alle koelkasten van Bosch bieden een flexibele indeling die volledig vrij in te delen is en veel ruimte en gebruiksgemak. Daarbij komen Bosch koelkasten regelmatig als beste uit de test.

Waarom een Bosch koelkast?

VitaFresh

Met VitaFresh worden uw producten bewaard in een perfecte omgeving. Zo worden groente en fruit, vis en vlees onder prima omstandigheden bewaard, dus onder de perfecte temperatuur en vochtigheid. Bij de serie 8 van Bosch zit VitaFresh pro, waarmee producten tot 3x langer vers gehouden worden.

LowFrost

Met de LowFrost functie wordt ijsvorming tegengegaan. Hierdoor hoeft u de vriezer veel minder vaak te ontdooien, aangezien er bijna geen ijsvorming meer optreedt. Dit bespaart u tijd en moeite!

BigBox

Een BigBox lade van Bosch zorgt ervoor dat u altijd eenvoudig grote producten in de vriezer kunt bewaren. Deze Box is groter dan een standaard vrieslade, waardoor u eenvoudig grote pizza’s, grote stukken vlees of bijvoorbeeld familieverpakkingen kunt plaatsen.

Vakantiemodus

De vakantiemodus van Bosch zorgt ervoor dat u met een gerust hart op vakantie kunt, terwijl uw diepvriesproducten op een temperatuur van -18 graden bewaard blijven en uw koelproducten op 14 graden. Hierdoor is de koelkast energiezuinig en blijven uw producten goed houdbaar.

Siemens

Siemens koelkast

Gaat u een Amerikaanse koelkast kopen of een compacte tafelmodel? Bij Siemens vindt u alle soorten en maten koelkasten. Zo hebben ze koel/vriescombinaties, side-by-side koelkasten, wijnkoelkasten en alles zowel inbouw als vrijstaand. Met ruim 130 verschillende modellen heeft u bij Siemens zeker wat te kiezen. Vergelijk de functies en kijk of het merk het beste voor u is.

Waarom een Siemens koelkast?

iSensoric

In Siemens koelkasten met iSensoric blijven producten tot wel 3x langer vers. Siemens heeft namelijk 10 sensoren (freshSense sensoren, een hyperFresh sensor en een noFrost sensor) in de koelkast geplaatst, waardoor ze per zone de temperatuur en luchtvochtigheid precies kunnen regelen, zodat uw levensmiddelen optimaal houdbaar blijven.

EasyAccess glass shelves

De glasplateaus van Siemens zijn met EasyAccess glass shelves nog flexibeler in te delen. Zo kunt u de glasplateaus tot halverwege uittrekken op een profielrails en geschoven worden, zodat u de koelkast flexibel in kunt delen hoe u dat wilt!

Snackbox

Kleine hapjes of restjes zijn vaak lastig te bewaren in de koelkast. Siemens heeft hiervoor een handige snackbox in haar koelkasten gemaakt, waarin u eenvoudige kleine producten kunt bewaren. Deze snackbox kan eruit gehaald gehaalt worden als u deze niet gebruikt en bestaat uit vijf verschillende schalen.

LED Illumination

Als het ’s avonds donker is, is het wel handig dat u nog goed kunt zien wat u uit de koelkast moet pakken. Met LED Illumination is dat geen probleem. Zo zit er in de Siemens koelkast een duurzame spot bovenin en verlichting aan de zijwanden, zodat de volledige koelkast goed en duurzaam verlicht is.

CrisperBox

Sommige modellen van Siemens beschikken over een CrisperBox, waarin de vochtigheidsgraad afgestemd wordt op de levensmiddelen die erin zitten. De schuifregelaar zit onderin en kunt u eenvoudig verstellen, afhankelijk van de levensmiddelen.

noFrost

De noFrost techniek bespaart u veel tijd, aangezien u de vriezer nooit meer hoeft te ontdooien. Zo vormt er met noFrost geen ijsvorming meer aan de binnenwanden van de vriezer, waardoor u altijd de volledige inhoud kunt blijven benutten en de luchtvochtigheid altijd optimaal blijft.

Miele

Miele koelkast

Naast vrijstaande koelkasten biedt Miele ook inbouw koelkasten aan en staan garant voor kwaliteit en een lange levensduur. Miele heeft een kleiner assortiment in vergelijking met bijvoorbeeld Bosch of Siemens, maar nog steeds is er voldoende keuze om de beste Miele koelkast te kopen voor u!

Waarom een Miele koelkast?

FLexiLight

Met FLexiLight heeft u altijd op de juiste plaatsen perfecte verlichting in uw Miele koelkast. Deze LED-verlichting schuift namelijk mee als u de plateaus verstelt. Zet u bijvoorbeeld een glasplaat wat hoger, wordt de LED-verlichting ook mee verplaatst.

PerfectFresh Pro

Één van de belangrijkste eigenschappen van een koelkast is dat ze levensmiddelen zo lang mogelijk houdbaar houdt. Met perfectFresh Pro wordt de luchtvochtigheid en de temperatuur exact aangepast aan de inhoud, zodat levensmiddelen veel langer houdbaar blijven.

ComfortClean

Met ComfortClean zijn alle losse onderdelen van uw Miele koelkast perfect te reinigen. Ze kunnen namelijk eenvoudig in de vaatwasser. Alle vakken en bakjes kunnen eenvoudig uit de koelkast gehaald worden en beschikken over hoogwaardig kunststof.

DynaCool

Wilt u een Miele koelkast kopen met DynaCool, dan bent u verzekert van een gelijkmatige luchtvochtigheid. Dynacool zorgt er namelijk voor dat de geïntegreerde ventilator de lucht gelijkmatig circuleert, zodat deze perfect door de koelkast verdeelt wordt.

Beko

Beko koelkast

Met plusminus 100 verschillende koelkasten is Beko een grote speler omtrent koelkasten. Ze bieden diverse modellen aan, waaronder tafelmodel koelkasten, koel/vriescombi’s en side-by-side koelkasten. Daarbij is een Beko koelkast altijd energiezuinig en scherp geprijsd.

Waarom een Beko koelkast?

Actieve ionisatie en geurfilter

Met Actieve ionisatie worden bacteriën en virussen geneutraliseerd. Door dit antibacterieel effect wordt er alleen schone, zuinige lucht door de koelkast gecirculeerd en blijven producten langer houdbaar. Met de geurfilter worden ook gelijk nare luchtjes verwijderd.

Eco-Fuzzy

Met Eco-Fuzzy wordt de koelkast automatisch na verloop van tijd op een energiebesparende modus gezet, waardoor de Beko koelkast zeer weinig energie verbruikt en tevens beter voor het milieu is.

Slimme deuren

Een Beko koelkast beschikt over zelf sluitende deuren, zodat de koelkast niet onverwacht open blijft staan. Verder blijven de deuren bij het opendoen op 120 graden of 150 graden staan en mochten de deuren te lang open blijven staan, treedt er automatisch een waarschuwingssignaal op.

Whirlpool

Whirlpool koelkast

Op zoek naar een goedkope koelkast? Over het algemeen heeft Whirlpool haar koelkasten zeer scherp in de markt gezet. Whirlpool staat bekend om haar 6th sense koelkasten, waarmee veranderingen in temperatuur razendsnel gecorrigeerd worden. Whirlpool verkoopt met name enkeldeurs koelkasten.

Zanussi

Zanussi koelkast

Zanussi koelkasten liggen scherp in de markt en bieden een breed scala moderne koelkasten. De Zanussi modellen zitten boordevol functionaliteit. Zo beschikken bijvoorbeeld de Space+ koelkasten over een grotere netto inhoud, terwijl ze aan de buitenkant dezelfde omvang hebben. Met TwinTech wordt in ieder vakje de perfecte vochtigheidsgraad geregeld en met NoFrost hoeft u de Zanussi koelkast nooit meer te ontdooien. Verder bieden de modellen over een gelijkmatige koeling , hebben een strak design en zijn erg gebruiksvriendelijk.

LG

LG koelkast

Voor een optimale houdbaarheid, een laag energieverbruik en een mooi design moet u een LG koelkast kopen. Althans, zo zegt LG het zelf. LG heeft veel side-by-side koelkasten / Amerikaanse koelkasten die vaak voorzien zijn van een waterdispenser en een minibar. In de nieuwe LG koelkasten zit een Inverter Linear Compressor, waardoor de koelkasten nog energiezuiniger zijn en minder wrijvingsweerstand heeft dan een normale koelkast. Deze compressor zou minimaal 20 jaar mee moeten gaan.

Exquisit

Exquisit koelkast

Exquisit biedt koelkasten aan vanaf een compacte opzetbox tot een grote Amerikaanse koelkast en alles wat daartussen zit. Zo kunt u precies het model kiezen wat voor u de beste koelkast is. De nieuwe modellen besparen tot wel 40% aan energie en blijven verse producten langer houdbaar. Naast vrijstaande modellen heeft Exquisit ook inbouw koelkasten met een nis van 88 centimeter tot 178 centimeter.

Indesit

Indesit koelkast

Indesit levert zeer voordelige koelkasten aan de lager zitten qua prijs dan de gemiddelde koelkast. Naast de standaard koel/vriescombinaties, zoals dubbeldeurs koelkasten, biedt Indesit ook mini koelkasten aan die eenvoudig mee te nemen zijn. Het assortiment is niet zeer groot, maar als u een voordelige koelkast wilt kopen, dan is Indesit een prima merk!

AEG

AEG koelkast

Een AEG koelkast staat voor “Geavanceerde technologie in combinatie met stijl en een bekroond design.” volgens AEG. Het merk biedt zowel vrijstaande koelkasten als inbouw koelkasten aan, waaronder side-by-side koelkasten, koel/vries combi’s en tafelmodel koelkasten. De meeste modellen hebben een zeer goed energielabel (vaak A+ of A++) en zijn flexibel in te delen. De meeste plateaus zijn te verplaatsen, zodat u de koelkast volledig naar eigen smaak in kunt delen.

Bauknecht

Bauknecht koelkast

Een Bauknecht koelkast kopen? Met ruim 50 verschillende modellen kan dat geen probleem zijn. De meeste Bauknecht koelkasten hebben een laag energieverbruik, bieden NoFrost, waardoor handmatig ontdooien tot het verleden behoort en beschikken over een speciaal StarLight LED binnenverlichting, zodat u ook als het donker is eenvoudig uw producten uit de koelkast kunt halen. Sommige Bauknecht koelkasten beschikken ook nog over een Hygiene+ filter, waarmee bacteriën verwijderd worden en de levensduur van producten verlengt wordt.

Koelkast aanbieding

Bent u op zoek naar een goedkope koelkast? Let dan eens goed op de aanbiedingen, want er zijn regelmatig koelkasten in de aanbieding, omdat ze wat ouder zijn of bijvoorbeeld als het koelkast een actie heeft. Vaak stunten de merken ook met een unieke ‘cashback-actie’ of een gratis product bij het kopen van een koelkast. Ook webwinkels bieden vaak gratis verzending aan of andere koelkast aanbiedingen. Voor de prijzen kunt u altijd een vergelijk uitvoeren, zodat u altijd de beste koelkast koopt bij een webshop met de scherpste prijs. Vergelijk koelkasten dus altijd voordat u koopt!

Koelkast energieverbruik

Als u een koelkast gaat kopen, kijkt u uiteraard naar de aanschafprijs van de koelkast. Echter is dat niet het enige wat van belang is. Zo moet u ook kritisch kijken naar het energieverbruik. Een koelkast staat namelijk 24 uur per dag aan, waardoor dit apparaat in de top 3 van grootste energieverbruikers in huis staat. Met een energiezuinige koelkast kunt u al snel veel geld besparen. In onderstaand schema kunt u zien, hoeveel een koelkast vroeger verbruikte en hoeveel een energiezuinig model tegenwoordig verbruikt per jaar.

Energiekosten koel/vriescombinatie Verbruik (kWh) Kosten per jaar
Model 25 jaar oud 670 €155,-
Model 15 jaar oud 440 €100,-
Model 7 jaar oud 350 €80,-
Een A++ energiezuinige koelkast 150 €35,-

Als u ervan uitgaat dat een koelkast 10 a 20 jaar meegaat, kunt u op lange termijn dus zeer veel geld besparen door het kopen van een energiezuinige koelkast. Op dit moment is A+++ de meest energiezuinige koelkast op de markt.

Koelkast specificaties

Een koelkast beschikt over vele specificaties die op soms op het eerste gezicht wat onbelangrijk en logisch lijken. Natuurlijk is het model belangrijk en de indeling. Vaak weet u ook wel of de koelkast geheel moet koelen of dat er een gedeelte gereserveerd moet blijven voor een vriesvak. Maar denkt u weleens goed om de energiezuinigheid? Het aantal compressors, het geluidsniveau, de omgevingstemperatuur of extra opties die misschien ook handig zijn zoals een ijs dispenser en luchtcirculatie? Onze gemakkelijke vragen analyseren uw behoeften en maken het vergelijk zodat u dat niet meer hoeft te doen. Kwaliteit, prijs en gemak. In alle koelkasten blijven uw producten lekker koud maar wij zorgen ervoor dat alle belangen goed afgewogen worden met de Wooki Koelkast Test.

Koelkast kopen

Als u na de Wooki Koelkast Test de perfecte persoonlijke koelkast heeft gevonden dan is het zaak om deze zo goedkoop mogelijk te kopen. Vele webshops zijn reeds aangesloten bij Wooki.nl. Wij analyseren alle prijzen in ons systeem en geven deze in een duidelijk vergelijk weer. Als meerdere webshops uw koelkast aanbieden dan vindt u in ons prijsvergelijk al snel de goedkoopste aanbieder. Alle aangesloten webshops zijn gerenommeerde webshops die een goede staat van dienst hebben. U koopt uw koelkast dus gemakkelijk, goedkoop en veilig via Wooki.nl. Onze uitslagpagina is namelijk zo samengesteld dat we de resultaten eerst sorteren op relevantie. Wij gaan voor de koelkast die het beste aansluit bij uw wensen. Vervolgens schikken we de resultaten op prijs. Het kan dus best voorkomen dat uw nummer 1 koelkast goedkoper is dan de nummer 2 koelkast. De prijs is heel belangrijk maar primair gaan we voor kwaliteit. Wij willen dat u nog jaren heel veel plezier beleeft aan uw nieuwe koelkast en dat kan alleen indien deze ook goed aansluit bij uw wensen. Doe de Wooki Koelkast Test en kies voor gemak, kwaliteit en de juiste prijs. Een Koelkast Kopen was nog nooit zo gemakkelijk.