Aant. wasdrogers: 504

Droger Kopen

Wilt u een droger kopen, zoals een afvoerdroger, condensdroger of een warmtepompdroger? Dan is het belangrijk dat u goed nadenkt wat u precies nodig heeft. Uw persoonlijke situatie speelt hierin een grote rol. Met hoeveel gezinsleden bent u? Zoekt u een duurzame wasdroger die heel energiezuinig is of bent u met name geïnteresseerd in uitgebreide functies, zoals een startuitstel of een digitaal display? Via onze wasdroger test kunt u eenvoudig deze vragen beantwoorden en krijgt u de beste wasdroger voor uw persoonlijke situatie. Bestel vervolgens deze wasdroger eenvoudig online voor de laagste prijs!

Warmtepompdroger

Een warmtepompdroger is de meeste populaire wasdroger van dit moment en het beste type wasdroger voor iedereen die de wasdroger regelmatig gebruikt. Qua aanschafprijs is een warmtepompdroger kopen wel wat duurder in vergelijking met bijvoorbeeld een afvoerdroger of een condensdroger, maar is veel energiezuiniger, waardoor u per droogbeurt veel energie kunt besparen.

Hoe werkt een warmtepompdroger
Zoals de naam al doet vermoeden, werkt een warmtepompdroger met een warmtepomp. Via het samenpersen van een speciaal koudemiddel komt er warmte vrij en met deze warmte wordt de lucht verhit die vervolgens in de droogtrommel terecht komt. Deze lucht gaat door de kleding, waardoor de lucht vochtig wordt en weer uitgestoten wordt. In tegenstelling tot een condensdroger wordt deze vochtige warmte weer hergebruikt door de warmtepomp en weer langs het koelmiddel geleid en zo treedt de cyclus weer opnieuw op, waardoor een warmtepompdroger naast geen uitstoot heeft en haast alle hitte gerecycled wordt.

Installatie van een warmtepompdroger
Een warmtepompdroger aansluiten werkt ongeveer hetzelfde als een condensdroger. Nadat u de wasdroger uitgepakt hebt, plaatst u de wasdroger op de wasmachine of op de grond en zorg dat deze waterpas staat. Vervolgens stopt u de stekker van de warmtepompdroger in het stopcontact en verander eventueel de draairichting van de deur als deze andersom open moet. Bij sommige warmtepompdrogers zit een waterafvoer, zodat het water direct via de afvoerslang weggestroomd kan worden. Het voordeel hierbij is dat u niet iedere keer de condensbak hoeft te legen. Optioneel kunt u deze slang aansluiten en de warmtepompdroger is klaar voor gebruik.

Energie van een warmtepompdroger
Een warmtepompdroger is de zuinigste wasdroger en meest meestal een A, A+, A++ of zelfs een A+++ klasse. Op jaarbasis verbruikt deze wasdroger bij normaal gebruik tussen de €10,- en €30,- Daarbij zijn het duurzame wasdrogers en goed voor het milieu. Een warmtepompdroger kopen is echter wel wat duurder in de aanschaf, maar op lange terwijl en zeker bij regelmatig gebruik haal je deze kosten zeker terug! Voor een totaaloverzicht aan energiekosten kun je in het schema hieronder kijken.

Voordelen en nadelen
Zoals hierboven al genoemd is één van de grootste voordelen van een warmtepompdroger het energieverbruik. Een ander voordeel is dat de warmtepompdroger minder warmte afstoot, aangezien deze de warmte hergebruikt, waardoor de omgevingstemperatuur niet sterk zal stijgen bij het draaien van een droogprogramma. Bij andere wasdrogers wordt de ruimte vaak een stuk warmer. Een nadeel van een warmtepompdroger is dat het gekozen droogprogramma vaak langer duurt dan bij bijvoorbeeld een condensdroger. Verder is de aanschaf duurder dan een afvoerdroger of condensdroger.

Condensdroger

Een condensdroger werkt met een zogenaamde condensor. In deze condensor komen 2 luchtstromen (een warme en een koude luchtstroom) samen en strijken langs elkaar, waardoor er vocht ontstaat door het temperatuurverschil. Bij een condensdroger wordt de lucht meestal niet via een afvoer naar buiten afgevoerd, maar komt de vochtige lucht in een condensbak terecht. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Een voordeel van een condensdroger is dat u deze overal kunt plaatsen en deze niet perse bij een afvoer hoeft te staan. Sommige appartementen bijvoorbeeld hebben geen afvoer, waardoor een afvoerdroger in dit geval geen optie is. Een nadeel hiervan is dat u na iedere wasbeurt de condensbak moet legen. Sommige condensdrogers kunnen echter ook op de afvoer aangesloten worden, zodat u zelf de beste keuze kunt maken. Een condensdroger is goedkoper dan een warmtepompdroger en ook een stuk sneller. Daarbij worden condensdrogers al veel langer geproduceerd, waardoor er geen zogenaamde kinderziektes meer inzitten. Aangezien de warme lucht bij een condensdroger niet hergebruikt wordt, wordt de ruimte waarin de droger staat verwarmt. Het is dus belangrijk dat er in deze ruimte goed geventileerd kan worden

Condensdroger of warmtepompdroger kopen?
Zoals u hierboven heeft gelezen, lijkt een condensdroger erg veel op een warmtepompdroger. Moet u nu een energiezuinige warmtepompdroger of condensdroger kopen? Uiteraard is dit een lastige vraag, maar hierbij is het erg belangrijk hoe vaak u de was in de droger stopt. Als dit vaker dan 2x per week is, raden wij een warmtepompdroger aan, aangezien deze op den duur voordeliger is. Woont u bijvoorbeeld alleen of samenwonend en gebruikt u bijvoorbeeld ’s zomers regelmatig een waslijn om uw wasgoed op te drogen, dan is een condensdroger de beste keuze. Tevens is een condensdroger ten opzichte van een warmtepompdroger een stuk sneller.

Afvoerdroger

Bij een afvoerdroger, ofwel luchtafvoerdroger, wordt de vochtige warme lucht via de (de naam zegt het al) afvoer naar buiten toe afgevoerd. In tegenstelling tot een warmtepompdroger of condensdroger moet een afvoerdroger dus altijd bij een afvoerbuis geplaatst worden. De afvoerbuis kan natuurlijk ook via een deur of een raam naar buiten toe geleidt worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat de afvoerdroger in een ruimte geplaatst wordt waar de temperatuur niet te laag is. Als de omgevingstemperatuur namelijk goed is, verbruikt de afvoerdroger minder energie en is hij ook sneller!

Hoe werkt een afvoerdroger?
Daar waar een condensdroger met een condensor werkt, beschikt de afvoerdroger over een gloeispiraal. Deze gloeispiraal verwarmt de lucht, waarna de lucht in de trommel terecht komt. De trommel draait rond en het wasgoed wordt via de warme lucht verwarmt en wordt via het gloeispiraal gedroogd. Een afvoerdroger is wat minder energiezuinig, maar wel sneller dan een condensdroger of warmtepompdroger. Wilt u een droger kopen die qua aanschaf voordelig is en heeft u een uitgang naar buiten toe, dan is een afvoerdroger de beste keuze.

Gasdroger

Een gasdroger is de minst bekende droger en wordt ook niet zovaak verkocht. In principe is een gasdroger een afvoerdroger, maar wordt de lucht niet verwarmt met een gloeispiraal, maar met gas. Zo is het belangrijk dat er voor een gasdroger een gasaansluiting aanwezig is. Een gasdroger biedt echter wel veel voordelen. Zo is deze ongeveer net zo zuinig als een warmtepompdroger en ook nog eens sneller. Het nadeel is dat er een stuk minder keuze is en dat een installatiemonteur de wasdroger aan moet sluiten.

Was-droogcombinatie

Wilt u een wasmachine en wasdroger kopen, dan is misschien een was-droogcombinatie een goede optie. Dit is namelijk één apparaat die zowel uw kleding wast en gelijk droogt, zodat uw wasgoed weer schoon en droog uit de trommel komt. Eigenlijk heeft een was/droogcombi maar een paar voordelen. Zo is het apparaat compact en hoeft u uw wasgoed niet over te laden. Ook hoeft u de condensbak niet te legen, aangezien de combi op de watertoe- en afvoer aangesloten moet worden. Nadelen zijn:

  • Minder wasgoed drogen dan wassen
  • Minder energiezuinig
  • Kleding komt er meer gekreukt uit.
  • Verbruikt meer water dan een enkele wasmachine
  • Droogduur duurt langer

Wilt u een was-droogcombinatie kopen, houdt dan zeker rekening met deze voor- en nadelen. Advies is om losse apparaten te kopen als u voldoende ruimte heeft!

Type wasdroger Energiezuinigheid Snelheid Prijs Capaciteit Waterafvoer
Warmtepompdroger ++ ++ Condensbak
Condensdroger + + ++ Condensbak
Afvoerdroger + ++ ++ + Afvoerbuis
Gasdroger + ++ + + Afvoerbuis
Was-droogcombinatie Afvoerbuis

Energieverbruik wasdrogers

Het energieverbruik van wasdrogers is een zeer belangrijk aspect. Uiteraard is het belangrijk voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Een wasdroger verbruikt ontzettend veel energie, wellicht zelfs het huishoudelijke apparaat wat het meest verbruikt, waardoor het goed is om kritisch naar het verbruik te kijken. Een wat oudere wasdroger verbruikt zo’n 5 kWh, terwijl een nieuwere warmtepompdroger maar 1/4 hiervan verbruikt. Als je dan berekent dat 1 kWh plusminus €0,22 kost, kun je dus veel besparen. In onderstaand schema een overzicht van de kosten van een wasdroger per energielabel.

Energielabel Kosten per jaar Kosten na 10 jaar
A+++ €17,- €170,-
A++ €19,- €190,-
A+ €26,- €260,-
A €38,- €380,-
B €58,- €580,-
C €63,- €630,-

Het is dus goed om goed naar het energielabel te kijken en een berekening uitvoert, voordat u een wasdroger gaat kopen.

Wasdroger Kopen!

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten modellen wasdrogers. Dit varieert van een simpel model van een voordelig merk als Zanussi of Whirlpool tot een luxe uitgebreid model van AEG of Miele. Zo is bijvoorbeeld een Miele wasdroger van hoogstaande kwaliteit, maar betaal je wel een stuk meer voor dan voor bijvoorbeeld een Indesit. Ook AEG wasdrogers en Bosch of Siemens vallen tot de hogere klasse wasdrogers. Het is ook belangrijk als u van tevoren weet waar de wasdroger geplaatst gaat worden. Staat deze bijvoorbeeld in een open keuken, dan is het van belang dat het een stille wasdroger moet zijn. Maar ook als het een onderbouw model is of als de droger op een wasmachine geplaatst moet worden, is het goed om te kijken of dat allemaal mogelijk is bij uw nieuwe aanwinst. Wellicht heeft u een diversiteit aan kleding die u wilt drogen, maar soms kan het zeer handig zijn als er bepaalde droogprogramma’s op het apparaat zitten, waarmee u beter bepaalde typen stoffen kunt drogen. Denk hierbij aan een wolprogramma, een kort programma, maar bijvoorbeeld ook een speciaal jeans programma of een opfrisprogramma. Een wasdroger kopen is dus lang zo eenvoudig nog niet!

Miele

Miele wasdroger

Een Miele wasdroger staat voor kwaliteit! Miele wasdrogers zijn gemiddeld duurder dan andere merken drogers, maar hebben gemiddeld een veel langere levensduur. Miele biedt luchtafvoerdrogers, condensdrogers en warmtepompdrogers aan! Er zijn zo’n 60 verschillende Miele wasdrogers te koop, waarvan het grootste gedeelte (de helft) warmtepompdrogers, redelijk veel condensdrogers en een aantal afvoerdrogers. De prijzen variëren tussen de €800,- en €1700,-.

Functies van Miele wasdrogers

Perfect Dry

Met de kalksensoriek van Miele wordt het kalkgehalte van het water gemeten, waarop de droogtegraad exact wordt afgemeten. Hierdoor komt uw wasgoed perfect droog uit de droogtrommel en nooit meer te vochtig of te droog.

FragranceDos

In Miele wasdrogers met FragranceDos kunt u tot 5 verschillende geurflacons stoppen, waardoor uw wasgoed tot wel 4 weken lang een heerlijke geur bevat. Deze capsules worden door Miele geproduceerd.

SteamFinish

Na het droogproces wordt het met SteamFinish een speciale waternevel in de trommel toegevoegd. Deze nevel wordt stoom en zorgt ervoor dat dat wasgoed gladder wordt. Bij Miele komt uw kleding dus met minder kreukels uit de trommel!

Onderhoudsvrije warmtewisselaar

De onderhoudsvrije warmtewisselaar zit alleen in Miele warmtepompdrogers. De warmtewisselaar wordt beschermt met een uniek filter dat u niet hoeft te reinigen. Hierdoor is de wasdroger onderhoudsvrij en blijft het energieverbruik laag (EcoDry).

SoftCare-trommel

Zowel Miele wasmachines als wasdrogers staan bekend om de SoftCare trommel. In de trommel zit een honingraatstructuur, waardoor er extra voorzichtig met uw kleding omgegaan wordt. Tevens minder kreukvorming aan uw kleding.

Geïntegreerde condenswaterafvoer

De Miele condensdrogers en warmtepompdrogers beschikken over een geïntegreerde condenswaterafvoer, waarmee het condenswater direct afgevoerd kan worden in de afvoer of wastafel. Zo hoeft u de condensbak niet meer te legen.

Bosch

Bosch wasdroger

Bosch is een grote speler in ‘wasdroger land’ en heeft ruim 50 verschillende modellen. Bosch heeft ruim 20 warmtepompdrogers, plusminus 10 condensdrogers en een paar afvoerdrogers. De Bosch wasdrogers worden aangeboden in verschillende series:
– Serie 2 (de goedkoopste wasdrogers)
– Serie 4 (sneller en energiezuiniger dan de serie 2)
-Serie 6 (zelfreinigende condensator en een groter display)
– Serie 8 (prachtig opvallend design)
– HomeProfessional (de nieuwste Bosch wasdrogers met de beste innovaties)
Een Bosch wasdroger kopen kan al vanaf zo’n €300,- maar modellen in de HomeProfessional zijn wat duurder, plusminus €900,-. Bosch staat bekend om haar goede prijs/kwaliteit verhouding.

Functies van Bosch wasdrogers

SensitiveDrying System

Met het SensitiveDrying System gaan Bosch wasdrogers extra voorzichtig met uw kleding overweg. Zo is de warme lucht extra mild en wordt de trommel extra voorzichtig gedraaid dankzij de Soft-meenemers.

SelfCleaning Condenser

Bosch warmtepompdrogers beschikken over een SelfCleaning Condenser, waardoor u de condensor nooit meer handmatig hoeft te reinigen. Bosch reinigt haar condensor zelf tot maar liefst 4 keer per droogbeurt. Dit resulteert in een optimaal droogresultaat en is extra energiezuinig.

ECARF-certificaat

Pollen, dierenharen en stofmijten zijn vaak lastig allemaal uit kleding te verwijderen, waardoor dit mensen die last hebben van allergie erg vervelend kan zijn. Met de ECARF droogcyclus worden deze allergieverwekkers zoveel mogelijk uit de kleding verwijderd.

ComfortControl Plus

Met ComfortControl Plus beschikken Bosch wasdrogers over een zeer eenvoudig bedieningspaneel, waarmee u eenvoudig allerlei opties in kunt stellen. Het bedieningspaneel is ook intelligent, waardoor het erg gebruiksvriendelijk is.

Zanussi

Zanussi wasdroger

Er zijn zo’n 30 verschillende Zanussi wasdrogers op de markt, waarbij de Zanussi condensdroger het meest vertegenwoordigt is. In de Lindo-lijn zitten ook warmtepompdrogers en uiteraard heeft Zanussi ook afvoerdrogers. Zoekt u een goedkope wasdroger, dan is Zanussi een goede keuze, aangezien de prijzen meestal onder de €500,- liggen. Standaard krijgt u 2 jaar garantie op de drogers en zijn van de meeste Zanussi’s de draaideur om te draaien en de starttijd in te stellen.

Functies van Zanussi wasdrogers

XXL drogen

Dankzij het XXL drogen kunt u gelijk alle kleding drogen voor het hele gezin. Zanussi wasdrogers beschikken over een XXL-trommel waarmee u tot 8 kilo aan wasgoed direct in de trommel kunt stoppen. Grote ladingen wasgoed drogen gaat eenvoudig, dankzij het XXL-drogen.

AutoSense-systeem

Op Zanussi warmtepompdrogers kan het AutoSense-systeem zitten, waarmee automatisch het energieverbruik en de droogtijd aangepast wordt aan de hand van de belading. Zo staat de droger nooit meer te lang of te kort aan. Vergelijkbaar met OptiSense van AEG.

Beko

Beko wasdroger

Of u nu op zoek bent naar een afvoerdroger, condensdroger of warmtepompdroger, bij Beko vindt u alle modellen. Beko wasdrogers zijn vaak voordelig en zijn al te koop voor iets meer dan €200,-. Naast losse drogers heeft Beko ook was- droogcombinaties. Alle wasdrogers van Beko zitten tussen de 7 kilo en 9 kilo inhoud.

Functies van Beko wasdrogers

Delicaat wasgoed

Heeft u delicate kleding, dan kunt u het delicaat programma selecteren op de Beko wasdroger, waardoor ze extra voorzichtig met uw kleding overweg gaat. Ook de temperatuur wordt dan extra laag, zodat u met een gerust hart delicate kleding kunt drogen.

Sport programma

Voor vervuilde synthetische en katoenen sportkleding zit er op een Beko droger een speciaal programma, namelijk het sport programma. Dankzij deze modus wordt al het vuil verwijderd en krijgt uw kleding een grondige reiniging.

AEG

AEG wasdroger

Waarschijnlijk het merk met het grootste assortiment in AEG. Zo zijn er ruim 60 verschillende AEG wasdrogers in omloop in zowel afvoer, condens -en warmtepompdrogers. AEG groepeert haar wasdrogers ook in series, waarbij bijvoorbeeld de 8 en 9 series een zeer zuinig energieverbruik hebben. AEG beschikt net als Miele wasdrogers over Duitse degelijkheid, waarbij de prijzen tussen die van bijvoorbeeld Zanussi en Miele liggen.

Functies van AEG wasdrogers

AEG ProTex Plus

Wilt u stoffen als wol, zijde of kasjmier drogen, dan zijn deze stoffen veilig in een AEG ProTex Plus wasdroger. Deze drogers beschikken over het Woolmark certificaat en gaan extra voorzichtig met uw kleding om.

DualSense

Met DualSense zorgt AEG voor extra langzame droogbewegingen en wordt uw kleding met lagere temperaturen gedroogd. Tevens kan de DualSense techniek met haar 60 minuten programma uw kleding binnen een uur keurig drogen, zodat u deze weer razendsnel aan kunt trekken.

OptiSense

Met OptiSense wordt de belading in de trommel gewogen en aan de hand daarvan wordt de duur van het programma en het energieverbruik aangepast. Deze intelligente vochtigheidsensoren zorgen dus voor een superieur droogresultaat en een zuinig energieverbruik. Vergelijkbaar met AutoSense-systeem van Zanussi.

ÖKOFlow-systeem

AEG wasdrogers met het ÖKOFlow-systeem beschikken maar over 1 filter dat schoongemaakt hoeft te worden. Zo blijft de luchtstroming optimaal en blijft het energieverbruik laag. Normaal gesproken moest je 2 filters schoonmaken, maar dankzij ÖKOFlow is dit nog maar 1 filter, waardoor de wasdroger weer wat onderhoudsvrijer is!

Siemens

Siemens wasdroger

Een Siemens wasdroger heeft ongeveer dezelfde kwaliteit als een Bosch droger en komt ook van dezelfde fabrikant. Toch wijken de modellen van elkaar af en hebben zo ieder haar eigen opties en mogelijkheden. Siemens heeft haar drogers ingedeeld in 3 verschillende series, namelijk de goedkope iQ300-serie, de betrouwbare iQ500-serie en de iQ700 en iQ800-serie met haar nieuwste mogelijkheden en het prachtige design. Siemens heeft zowel afvoerdrogers, condensdrogers als warmtepompdrogers in haar assortiment van plusminus 60 drogers. De prijs is te vergelijken met Bosch.

Functies van Siemens wasdrogers

Zelfreinigende condensor

Te vergelijken met de SelfCleaning Condenser van Bosch heeft Siemens ook dit systeem onder de noemer “Zelfreinigende condensor”, waarbij de condensor keer op keer wordt schoongemaakt tijdens het drogen.

iSensoric

Dankzij meerdere sensoren en zeer intelligente software wordt bij de iSensoric wasdrogers de belading herkent en berekent, waardoor het programma van de Siemens wasdroger hierop aangepast wordt. Zo ontstaat een perfect droogresultaat!

Whirlpool

Whirlpool droger

Op zoek naar een voordelige wasdroger, neem dan eens een kijkje bij Whirlpool. Tussen de €200,- en €500,- heeft u een Whirlpool wasdroger in huis. Met plusminus 30 verschillende modellen is er minder keuze dan bijvoorbeeld bij Miele drogers, maar aangezien Whirlpool zowel afvoerdrogers, condensdrogers en warmtepompdrogers in het assortiment heeft, valt er altijd wel iets te kiezen!

Functies van Whirlpool wasdrogers

SoftMove

In Whirlpool wasdrogers zitten verschillende sensoren die ‘kijken’ naar het type kleding en de hoeveelheid, waarop ze haar bewegingen aanpast. Bij bijvoorbeeld delicate kleding beweegt de trommel rustiger dan bij kleding die tegen een stootje kan.

SteamCare

Standaard wordt uw kleding goed gereinigd, maar met SteamCare wordt er met stoom gewerkt dat nog dieper in de kleding kan doordringen, waardoor er altijd weer frisse kleding uit de trommel komt. Dit komt, omdat stoom veel fijner is dan condens.

Indesit

Indesit wasdroger

Indesit heeft zowel wasdrogers als was-droogcombinaties, maar biedt een klein assortiment aan. Een Indesit wasdroger kopen is dus niet zo lastig, zeker als u de prijzen bekijkt. Indesit valt in de goedkoopste klasse wasdrogers en u krijgt standaard 2 jaar garantie op de modellen. De droogcapaciteit van deze wasdrogers vallen altijd tussen de 7 en 8 kilo.

Functies van Indesit wasdrogers

Vochtigheidssensor

Indesit condensdrogers beschikken over een speciale vochtigheidssensor, waardoor automatisch de juiste temperatuurniveaus ingesteld worden en het restvocht gecontroleerd wordt. Hierdoor wordt uw kleding altijd optimaal behandelt.

Energy Saver

Met de Energy Saver optie bij Indesit wasdrogers heeft u altijd het laagste energieverbruik. Zo wordt er bij kleine beladingen ook minder energie verbruikt dan bij een volle trommel. Dit alles wordt met slimme sensoren gewogen.

LG

LG wasdroger

Een LG wasdroger is simpel, aangezien er maar een paar modellen op de markt zijn. Zo heeft LG alleen maar condensdrogers en warmtepompdrogers en zitten de prijzen tussen de €600,- en €700,- In het assortiment zitten Echo Hybrid LG wasdrogers die tijd en energie besparen. Verder staat LG bekend om haar grote aantal programma’s en de sensortechnologie.

Functies van LG wasdrogers

Eco Hybrid

Eco Hybrid zit op LG warmtepompdrogers en met deze modus kunt u tijd besparen. Zo gebruikt de droger namelijk het hitte element om uw kleding te drogen, waardoor u tot 30% tijd kunt besparen.

Smart Diagnosis

Met Smart Diagnosis kunt u bij problemen eenvoudig kijken wat het probleem is via een handig App. Vaak kunt u zelf het probleem oplossen, aangezien de oplossingen keurig vermeld staan. U kunt het probleem ook eenvoudig doorsturen naar LG. Zo worden problemen bij LG wasdrogers snel opgelost!

Wasdroger aanbieding!

U wilt een wasdroger kopen, maar niet teveel geld uitgeven? Dan is het belangrijk om de wasdroger aanbiedingen in de gaten te houden. Zo stunten webwinkels vaak met kortingscodes of aanbiedingen, maar ook de wasdroger merken zelf hebben vaak leuke acties. Hiervoor kunt u eenvoudig op de websites kijken om de aanbiedingen in de gaten te houden. Vaak kunt u zo een goedkope wasdroger kopen die normaal vrij prijzig is. Naast webwinkels hebben de bakstenen winkels vaak ook interessante aanbiedingen.

Beste wasdroger!

Als u onze informatie zorgvuldig leest, is het misschien nog steeds lastig om voor uzelf een keuze te maken wat nu precies de beste wasdroger is. Op verschillende websites staan cijfers wat de best geteste wasdrogers zijn, maar dat wilt niet direct zeggen dat deze modellen ook passen bij uw persoonlijke situatie. Daarom is de beste wasdroger altijd afhankelijk van uw situatie. Hiervoor kunt u onze wasdroger test doen die rekening houdt met uw eigen wensen. Zo is de uitslag van deze test voor beter, aangezien uw wensen meegenomen zijn.

Wasdroger Tips

Vulgewicht

Vulgewicht

Vaak gaat het wasgoed eerst in de wasmachine en daarna direct in de wasdroger. Houdt rekening met de inhoud van de wastrommel en de droogtrommel. Een wasmachine met 9 kilo inhoud en een wasdroger van 5 kilo inhoud gaan niet zo goed samen. Probeer dus om deze trommels op elkaar af te stemmen.

Geluidsniveau

Geluidsniveau

Waar moet de wasdroger komen te staan? Staat deze dicht bij het woongedeelte, let dan op het geluidsniveau. Tegenwoordig staan bij de meeste wasdrogers het geluidsniveau vermeld. Een stille wasdroger is dus ideaal als deze dichtbij de woonkamer staat. Heeft u een speciale bijkeuken waar u geen last van het geluid heeft, hoeft u uiteraard niet naar het geluidsniveau te kijken.

Beste koop

Beste koop

Wordt niet afgeleid als u bij webshops of andere sites “beste koop” ziet staan. Een website kan dat namelijk niet voor u bepalen. Uiteraard kunt u de beste koop van een wasdroger wel meenemen in uw oriëntatieproces, aangezien dit volgens testen en reviews van andere gebruikers vast een goede wasdroger zal zijn, maar het kopen van de beste wasdroger blijft een persoonlijke situatie.

Omliggende ruimte van de wasdroger

Omliggende ruimte van de wasdroger

Waar gaat u de wasdroger plaatsen? Aangezien een wasdroger met warme lucht werkt, is het belangrijk dat de ruimte rondom de wasdroger niet te koud is. De wasdroger zal dan meer energie verbruiken om deze koude lucht te verwarmen. Kamertemperatuur is voor wasdrogers het beste.

Vulgewicht

Vulgewicht

Zeer belangrijk bij het kopen van een wasdroger is het vulgewicht. Pas het vulgewicht van de wasdroger aan bij het aantal gezinsleden. Voor alleenstaanden of samenwonenden is een trommelinhoud van 7 kilo of minder acceptabel. Voor gezinnen met 1 of 2 kinderen is een wasdroger van 8 kilo perfect en voor grotere gezinnen wordt 8 kilo of meer aangeraden.

Onderhoud van de wasdroger

Onderhoud van de wasdroger

Sommige wasdrogers zijn bijna onderhoudsvrij, maar andere, vaak goedkopere modellen, hebben wel degelijk onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van de pluizenfilter, het schoonmaken van het ventilatierooster aan de voorzijde of het schoonmaken van de condensator. Als de wasdroger goed onderhouden wordt, wordt de levensduur van het apparaat verlengt en is de droger energiezuiniger.

Goedkope wasdroger?

Iedereen zoekt een goedkope wasdroger, maar iedereen wilt natuurlijk ook kwaliteit en een duurzaam model in huis halen. Vaak gaan deze 2 zaken niet samen, aangezien de luxe, duurzame modellen vaak een stuk duurder zijn. Merken als Indesit, Zanussi en Whirlpool bieden voldoende goedkope wasdrogers aan, maar kwalitatief zijn ze ook niet te vergelijken met bijvoorbeeld een Miele wasdroger. Toch is het mogelijk om voor iedere prijsklasse een zo goedkoop mogelijk model te kopen, namelijk door het vergelijken van het gewenste model bij de verschillende webshops. Vaak verschillende de prijzen van webshops ontzettend, waardoor het altijd belangrijk is om wasdrogers te vergelijken. In onze test worden alle prijzen van aangesloten webshops direct meegenomen, waardoor vergelijken eenvoudig is.

Test en vergelijk!

Daarom hebben wij de wasdroger test ontwikkelt. U kunt op een eenvoudige manier door al deze vragen lopen en eenvoudig antwoord geven door middel van op de bijbehorende knoppen te klikken. Hiermee gaat u gelijk kritisch nadenken welke wasdroger u nodig heeft en kunt u eventueel bij de vragen nog extra informatie raadplegen. Vervolgens komt er als uitslag een top 5 aan producten uitrollen die het beste bij uw wensen past. En het mooie is, de test is volledig gratis! In de test doen ruim 500 wasdrogers mee dus u kunt razendsnel een selectie maken tot 5 wasdrogers. Vervolgens kunt u de beste wasdrogers met elkaar vergelijken en eenvoudig bestellen bij een goedkope webshop of een winkel bij u in de buurt. Doe de wasdroger test en kijk welke droger bij u past!