Aant. wasmachines: 1015

Wasmachine Kopen?

Bent u op zoek naar een nieuwe wasmachine omdat uw oude wasmachine kapot is, maar weet u nog niet zo goed of u een AEG wasmachine of bijvoorbeeld een Miele wasmachine wilt kopen? Of twijfelt u bijvoorbeeld of u een grote wasmachine of energiezuinige wasmachine wilt bestellen? Dan kunt u de wasmachine test doen! Binnen 16 vragen krijgt u een top 5 van wasmachines die het beste bij uw wensen past. Snel en eenvoudig wordt de beste wasmachine geadviseerd aan de hand van uw wensen. Nooit eerder was de keuze van de perfecte bovenlader of voorlader zo gemakkelijk. Doe de test nu en kies voordelig!

Wasmachine

Wat is de beste wasmachine?

Die vraag die vaak gesteld wordt is: “Ik wil een wasmachine kopen, maar wat is de beste wasmachine voor mij?”. Het juiste antwoord is dat dit volledig afhankelijk is van uw wensen en uw situatie. Waar wilt u de wasmachine plaatsen? Vindt u energiezuinigheid of een stille wasmachine belangrijk? Zoekt u een voorlader of bovenlader? Wilt u een wasautomaat met koolborstels of een koolborstelloze wasmachine? En dan zijn er nog zeer veel merken waaruit u kunt kiezen. Een AEG wasmachine of Bosch wasmachine hebben weer een andere kwaliteit dan bijvoorbeeld een LG wasmachine of Candy, maar uiteraard ook een andere prijs. Verder zijn er diverse slimme functies, waaruit u kunt kiezen. Zoekt u een wasautomaat met een beladingsensor die uw wasgoed weegt en op basis daarvan zelf de balans tussen schuim en water bepaald. Moet er een display op zitten, waarop u de starttijd en resttijd kunt bekijken? Al deze vragen kunt u eenvoudig beantwoorden in de wasmachine test, zodat u de beste wasmachine kunt kopen voor de laagste prijs online! Naast alle bekende merken, zoals Siemens wasmachines of Indesit wasmachines doen ook merken als Zanussi, Etna, Hoover en Haier mee aan de test. Hieronder staat een overzicht van alle wasmachine merken met uitgebreide informatie, zodat u zich beter kunt oriënteren.

Wasmachine merken

Merk Afkomst Over het merk Omvang en prijs Unieke eigenschappen
Miele Duitsland Miele is een Duits merk dat, in tegenstelling tot veel andere merken, met name de focus heeft op huishoudelijke apparaten. Daarbij is Miele met name bekend van de wasmachines. Miele is opgericht in 1899 en levert zowel aan consumenten als aan de professionele markt. Miele wasmachines staan bekend als zeer degelijk en hebben een lange levensduur. Een Miele wasmachine kopen is vaak een redelijke aanschaf en begint qua prijs vanaf de plusminus 800 euro. Totaal zijn er zo’n 70 verschillende modellen in omloop, waarvan zowel Miele bovenladers als voorladers. Miele staat voor Duitse degelijkheid en heeft al veel ontwikkeling in wasmachines gedaan. Zo beschikken de modellen vaak over een TwinDos systeem die vloeibaar wasmiddel voor u perfect doseert, zowel voor witte -als bonte was. Met de PowerWash functie van Miele wast de wasmachine tot 40% zuiniger en dankzij het WCS (Watercontrol-systeem) worden lekkages automatisch gedetecteerd.
Bosch Duitsland Robert Bosch GmbH beschikt over afdelingen als automobieltechnologie, industriële technologie en consumentenproducten en is opgericht in 1886 in Duitsland. Naast Bosch wasmachines heeft dit merk nog ontzettend veel andere apparaten, zoals ovens, vaatwassers, vriezers en koelkasten. Er zijn plusminus 80 verschillende Bosch wasmachines in de prijsklasse tussen de 300 en 1000 euro. Standaard krijg je 2 jaar garantie op de wasmachine. Bosch wasmachines beschikken onder andere over een speciaal i-Dos systeem, waarmee de wasautomaat precies de juiste hoeveelheid wasmiddel kan doseren en het optimale programma in kan stellen. In het Bosch assortiment zitten zowel bovenladers als voorladers en streven naar de beste prestaties en het laatste energieverbruik.
AEG Duitsland AEG staat voor Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft en is in 1883 opgericht. Tegenwoordig valt AEG onder Electrolux, waarbij het merk vaak ook communiceert als AEG-Electrolux. Naast witgoed als wasmachines van AEG bieden ze ook alles op het gebied van afwassen, koelen, klein huishoudelijk en schoonmaken. Er zijn ruim 100 verschillende AEG wasmachines leverbaar, waarbij dit merk één van de grootste leveranciers is. De prijs varieert tussen de 350 en 950 euro. Veel AEG wasmachines beschikken over het ProTex Plus systeem, waarmee de trommel extra voorzichtig met het wasgoed overweg kan. Ook zijn ze vaak Woolmark Green gecertificeerd en dankzij de ÖKOInverter-motor is de wasmachine duurzaam en behaal je zeer goede wasprestaties. Standaard zit er 2 jaar garantie op de wasmachine en 10 jaar op de inverter-motor.
Samsung Zuid-Korea De Samsung Group is één van de grootste elektronicabedrijven in de wereld en is met name bekend van haar smartphones. Samsung is een directe concurrent van LG en biedt onder andere witgoed als wasmachines en wasdrogers, huishoudelijke apparaten, monitoren, print en geheugen en alles op het gebied van TV en audio. Wil je een Samsung wasmachine kopen, dan heb je de keuze uit plusminus 60 verschillende modellen. De prijzen variëren zo tussen de 300 en 600 euro. Samsung wasmachines beschikken over veel slimme functies, zoals bijvoorbeeld de AddWash functie, waarbij je eenvoudig kleding kunt toevoegen terwijl de wasmachine al draait. Ook kan de wasmachine met je smartphone bedient worden en wordt het wasgoed krachtig gewassen, zelfs op lage temperaturen, dankzij het EcoBubble systeem.
Siemens Duitsland Siemens is een Duits merk wat zich richt op de industrie, energie en gezondheidszorg. Siemens biedt een breed scala aan huishoudelijke apparaten, waaronder vaatwassers, wasdrogers, maar ook koffiezetters, broodroosters en waterkokers. Het merk bestaat al vanaf 1847 dat sinds 2011 verdeeld is in vier sectoren en 19 divisies. Een Siemens wasmachine kopen? Dan moet je wel eerst goed vergelijken, want ze bieden ruim 100 verschillende modellen die varieren tussen de 300 en 800 euro. Als je op zoek bent naar een innovatieve wasmachine, dan is Siemens een goede keuze! Met het varioPerfect kun je als gebruiker bepalen of de wasmachine snel of energiezuinig moet wassen. Wil je het wasgoed extra schoon, dan kan de Water Plus functie van pas komen en met het antivlekkensysteem worden vlekken grondig gereinigd. Al deze Geavanceerde Siemens wasmachines worden uitgerust met 2 jaar fabrieksgarantie.
Whirlpool USA Whirlpool is opgericht in 1911 in Michigan US en focust zich met name op consumentenelektronica en dan met name op witgoed. Zo heeft Whirlpool onder andere ovens, afzuigkappen, magnetrons, koelkasten en wasmachines en wasdrogers in het assortiment. Whirlpool wasmachines zijn over het algemeen wat goedkoper dan de echte A-merken en zitten in de prijsklasse tussen de 300 en 600 euro. In totaal zijn er zo’n 50 verschillende modellen verkrijgbaar. Zoek je een stille wasmachine, dan is de Whirlpool Supreme Care ZEN wasmachine wellicht een goede optie? Deze produceren namelijk een zeer lage dB en geven ook nog eens de beste zorg voor uw kleding dankzij de de speciale SoftMove-technologie. Ook beschikken de meeste Whirlpool wasautomaten over een Clean+ programma en een 6th sense technologie.
Beko Turkije Beko is in 2009 omgedoopt tot Grundig, maar communiceert tot op heden nog steeds met de merknaam Beko. Ze produceren elektronica, waaronder witgoed als vaatwassers en wasmachines, maar ook televisies, keukenapparaten en laptops. Met ruim 40 verschillende modellen heeft u als consument zeker wat te kiezen! Een Beko wasmachine kopen doet u zeer voordelig, want deze zitten qua prijs onder de gemiddelde prijzen. Zo zitten de prijzen tussen de 200 en 600 euro. Beko wasmachines hebben vaak een zeer zuinig energieverbruik van A+ tot A++++ en hebben meestal een eenvoudige bediening. Verder beschikken veel modellen over een antiallergie programma, een speciaal babykleding programma en past het waterverbruik automatisch aan het type wasgoed aan!
Zanussi Italië Zanussi wasmachines komen oorspronkelijk uit Italië en is in 1984 gekocht door Electrolux. Toch is de merknaam behouden en wordt er nog steeds mee gecommuniceerd. Zanussi bestaat oorspronkelijk al vanaf 1933 en focust zich met name op koken, koelen, afwassen, wassen en drogen. Voor ongeveer 300 a 400 euro kunt u al een prachtige Zanussi wasmachine kopen. Kiezen is wel wat lastiger want ze hebben zo’n 60 verschillende modellen in het assortiment staan. Zanussi biedt uitkomst voor zowel grote als kleine gezinnen. Zo hebben ze onlangs voor de grote gezinnen de speciale Lindo wasmachines gelanceerd. Deze XXL wasmachines krijgen uw wasgoed daarbij ook nog eens in 30 minuten schoon. U bepaalt daarbij wanneer de Zanussi wasmachine gaat draaien, overdag of ’s nachts!
LG Zuid-Korea LG, ofwel Lucky Goldstar, komt net als Samsung uit Zuid-Korea en is opgericht in 1947. LG is actief in onder andere de elektronica, chemie, energievoorziening, handel en financiering, waarbij de naam vooral bekend is door haar consumentenelektronica. Met plusminus 30 LG wasmachines op de markt is het wat eenvoudiger kiezen dan bij vele andere merken wasautomaten. De prijzen variëren tussen de 350 en 700 euro. LG wasmachines staan met name bekend om de grote trommelinhoud. Sommige wasmachines zijn zelfs 10 kilo qua inhoud. Met de TurboWash Wasmachines is het wasprogramma sneller klaar, is zuiniger qua energie en de was is nog even schoon! Ook bieden ze stoomwasmachines aan die de kleding voorzichtiger en dieper reinigt. Met de Direct Drive motor is de LG stil en duurzaam en met de 6 motion heeft u altijd de beste zorg!
Indesit Italie Net als Zanussi komt ook Indesit uit Italie en is opgericht in 1975. Ook Hotpoint en Scholtès zijn merknamen van Indesit, waarbij Hotpoint ook bekend is in de wasmachine wereld. Indesit heeft met name witgoed en keukenapparatuur, zoals wasdrogers, kookplaten, vaatwassers en ovens. Indesit is één van de goedkoopste merken. Zo kun je al een Indesit wasmachine kopen tussen de 200 en 300 euro wat ongeveer de helft is van de prijzen die andere merken hanteren. Zo kunnen ruim 30 verschillende modellen leveren. Indesit wasmachines beschikken meestal over een Innex functie, waarmee de wasautomaat met een simpele druk op de toets zelf het programma samenstelt dat past bij het type kleding in de trommel. Met de antigeurcyclus worden nare luchtjes snel verwijderd en bieden ze verschillende speciale programma’s voor bijvoorbeeld winddichte, waterdichte kleding en sportprogramma’s. Heb je een kleine beurs, is een Indesit wasmachine een prima koop!
Bauknecht Duitsland Opgericht in 1919 door Gottlob Bauknecht, maar eigenlijk pas na de 2e wereldoorlog begonnen met keukenapparaten. Echter heeft Whirlpool in 1989 het bedrijf gekocht en valt Bauknecht dus officieel onder Whirlpool. Echter blijven ze wel met dit merk communiceren. Een Bauknecht wasmachine kopen is eenvoudig, aangezien er maar plusminus 15 verschillende modellen op de markt zijn. De prijzen liggen wel wat hoger, namelijk tussen de 400 en 700 euro. Bauknecht wasmachines beschikken vaak over een grote trommel en een zeer ruime vulopening. Verder hebben de EcoStyle wasautomaten een Pro Silent Motor die extra stil is tijdens het wassen en centrifugeren. Met de speciale ZEN technologie wordt de trommel direct aangedreven, waardoor de wasmachine veel stabieler is.

Goedkope wasmachine?

Op zich ligt het voor de hand om een goedkope wasmachine aan te schaffen. Echter is het belangrijk om toch goed af te wegen of je toch niet wat meer wilt investeren. Standaard zit op ieder apparaat 2 jaar garantie, dus of u nu een Miele wasmachine of bijvoorbeeld een Zanussi of Indesit neemt, de garantieperiode is hetzelfde. De levensduur kan echter wel verschillen, waarbij het uiteraard logisch is dat een goedkoop model vaak een kortere levensduur heeft dan een duurdere wasmachine. Daarbij is een wat duurder model vaak stiller, heeft meer functies en verbruikt minder energie. Om tot een goed besluit te komen, is het belangrijk om mee te nemen hoe vaak u de wasmachine gebruikt. Woont u bijvoorbeeld alleen, dan volstaat vaak een wasmachine die wat goedkoper is, maar heeft u een gezin met kinderen, dan is het zaak om een wasmachine te kopen die haast dagelijks gebruikt kan worden! Een andere tip is om de wasmachine aanbiedingen goed in de gaten te houden! Vaak kan dit namelijk honderden euro’s schelen. Soms komt de aanbieding van het merk zelf en af en toe stunten webshops ook met bijvoorbeeld opruimingsmodellen die ze in de aanbieding zetten.

Wasmachine tips

Wilt u een wasmachine kopen of heeft u een wasmachine in huis en zoekt u wat handige/praktische tips, dan kunt u hier eens een kijkje nemen. Onze tips gaan over het aanschaffen van een nieuwe wasmachine tot het schoonmaken van de wasautomaat en bijvoorbeeld de beste energietips.

Wasmachine stinkt

Wasmachine stinkt

Als de wasmachine stinkt door bijvoorbeeld vetluis of een overmatig gebruik van wasmiddelen, kun je de wasmachine eens op 90 graden laten draaien met een paar vaatwastabletten. De was ruikt daarna weer heerlijk schoon!

Wasmachine ontkalken

Wasmachine ontkalken

Wil je de wasmachine ontkalken, dan kun je bijvoorbeeld azijn gebruiken of een vaatwastablet in de trommel leggen. Als je dit iedere maand doet, treedt er geen kalkvorming op. Probeer natuurazijn, want van schoonmaakazijn kunnen de rubbers kapot gaan.

Pluizenfilter schoonmaken

Pluizenfilter schoonmaken

Vaak wordt het vergeten, de pluizenfilter schoonmaken. Probeer deze 1 of 2 jaar per jaar te reinigen. Dit kunt u doen door het klepje onderaan de wasmachine te openen, het restwater af te tappen en het pluizenfilter eruit te draaien.

Vergelijk wasmachines

Vergelijk wasmachines

Voordat u een wasmachine koopt is het belangrijk dat u eerst de wasmachines met elkaar gaat vergelijken, zodat u een goede wasmachine koopt die past bij u. Vergelijk ook de prijzen, want webshops hanteren prijzen die soms ver uit elkaar liggen.

Geluidsniveau en plaatsing

Geluidsniveau en plaatsing

Waar gaat u de wasmachine plaatsen? Een bovenlader wasmachine is handig bij krappe ruimtes en een voorlader is ideaal om bijvoorbeeld onder een werkbalk te plaatsen of als u een wasdroger op de wasmachine wilt plaatsen. Staat de wasmachine dicht bij uw leefgedeelte, let dan ook op het geluidsniveau!

Energieverbruik

Energieverbruik

Gebruikt u een wasdroger? Dan is het zaak dat u een wasmachine met een hoog centrifugeaantal koopt, zodat het wasgoed al redelijk droog uit de wasautomaat komt en het restvocht minimaal is. Een wasdroger is namelijk schadelijker in het gebruik dan een wasmachine! Deze hoeft dan korter aan te staan, waardoor energie bespaart kan worden.

Energielabel

Iedere wasmachine wordt met een energielabel geleverd, waarop u kunt zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Dit kan echter wat verwarrend overkomen, omdat er verschillende energieniveaus zijn. Hieronder staan de niveaus opgesomd, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de besparing/energiezuinigheid.

Label Omschrijving
A+++ – 50% 80% zuiniger dan een wasmachine met A-label
A+++ – 40% 70% zuiniger dan een wasmachine met A-label
A+++ – 30% 60% zuiniger dan een wasmachine met A-label
A+++ – 20% 50% zuiniger dan een wasmachine met A-label
A+++ – 10% 40% zuiniger dan een wasmachine met A-label
A+++ 30% zuiniger dan een wasmachine met A-label
A++ 20% zuiniger dan een wasmachine met A-label
A+ 10% zuiniger dan een wasmachine met A-label
A Vroeger de standaard!

Test en vergelijk!

De wasmachine test werkt eenvoudig! U begint eenvoudig door hierboven op de blauwe knop te klikken. Vervolgens komen er vragen die u eenvoudig kunt beantwoorden. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd hoe uw thuissituatie is en of u energiezuinigheid belangrijk vindt. Na het afronden van de test wordt er via een slimme formule een selectie gemaakt uit ruim 1000 wasmachines. De 5 wasmachines die het beste uit uw test komen, worden keurig getoond. Daarna kunt u de wasmachines vergelijken en vervolgens bestellen. Het bestellen van een wasmachine gaat gemakkelijk via de bijbehorende knoppen. Het is tegenwoordig gemakkelijk om online een wasmachine te kopen. Zo kunt u een wasmachine online bestellen, waarna deze automatisch thuis afgeleverd wordt. Het kopen van een wasmachine gaat dus simpel via Wooki! Dit bespaart u veel tijd, omdat u zelf niet meer hoeft te zoeken door allerlei websites.